Un preot ortodox bezmetic oprește o înmormântare adventistă

Stimați credincioși imaginile de mai jos sunt exact expresia ”priviți și vă cruciți!”

Pe scurt, preotul ortodox și mai mulți credincioși au oprit slujba, iar cel dus a trebuit înhumat în altă localitate. Din păcate, din material nu rezultă cauzele acțiunii enoriașilor ortodocși. Dar indiferent de motive, întemeiate sau nu, câteva lucruri trebuiesc spuse.

Nu poți opri  serviciile religioase ale altor culte. E o chestiune de respect. Oamenii au dreptul să-și aleagă credința cum vor ei, liberi de orice presiuni. Iar noi trebuie să le respectăm alegerea, chiar dacă sunt în minoritate și poate ne enervează.

Nu ai voie să încalci opțiunea religioasă a unei familii, chiar dacă ți se pare că ai orice fel de dreptate.

Este inadmisbil să calci în picioare momentul de intimitate dureroasă a celor prezenți la înmormântare. E crunt ca peste durerea oamenilor de acolo să adaugi și durerea că nu au liniște la înmormântare.

Menirea ta ca preot este să alini, să împaci, să vindeci rănile oamenilor nu să învrăjbești lumea. Pacea comunității este unul dintre scopurile pentru care acționezi.

Nu așa rezolvi o eventuală problemă legată de pierderea credincioșilor din parohie. Zilele trecute am fost într-un sat din Moldova, unde ani de zile nu a existat preot. Doar duminica venea unul la slujba sau chemat la nevoie. Și ani buni, în sat numărul de adventiști și baptiști a crescut. Lumea în sat le spune ”pocăiți”. De ceva vreme Biserica a trimis un preot. Acesta a început să strângă lumea alături. În special copii, pe care i-a luat din praful străzii și le-a oferit activități în curtea bisericii: formații artistice, teatru sau sport. Fix ce nu făceau la școală, dar făceau celălalte culte din sat. Că vor decide sau nu să rămână ortodocși e o chestiune de viitor și care îi privește strict. Că vor fi un pic mai învățați și mai cuminți poate fi o certitudine.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Un preot ortodox bezmetic oprește o înmormântare adventistă

  1. Avatar vicus spune:

    Nu mi-e foarte clar. Unii tineau cu Steaua si ailalti cu Dinamo? Ca nu prea vad diferenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!