Udrea, Vanghelie și Mazăre. Sfârșitul unor frumoase prietenii

Ca să înțelegi mai bine prezentul trebuie să te uiți din când în când în trecut. În cazul nostrul, trecutul un pic mai apropiat. Prin 2011, când era plesneala mai mare între USL și Traian Băsescu, o știre neînțeleasă se difuza la televizor. Neînțeleasă de mine, care mă uitam și nu pricepeam neam cum au ajuns Udrea și Vanghelie să joace baschet împreună. Și de ce Elena Udrea, care avea un buget uriaș pe mână, voia să investească în parteneriate cu Vanghelie și Oprea. Cei doi din urmă și doamna cu un animal-print uriaș anunțau cel mai mare cartier de locuințe din România. O cooperare public-privat care ajungea la 240 de milioane de euro. Și de care nu ați mai auzit nimic între timp.

udrea-bogdan-iordache-2

Așa, ca fapt divers, era perioada în care Geoană era din nou zburat din partid că nu respecta consemnul. Ceva mai la est, Radu Mazăre nu avea nicio treabă cu partidul. El era în propria republică de unde îl anunța pe Ponta că poate își ia o vacanță. În rest, participa la evenimente cu Udrea și căutau o colaborare pentru salvarea Cazinoului. De care nu ați mai auzit nimic. Ajunsă la Constanța, într-o revoltă a organizației locale, doamna Udrea avea să audă de la colegi că e cam blat cu Radu Mazăre și că ar fi bine să înceteze. Ea le-a răspuns scurt că nimeni nu o poate acuza pe ea și pe Președinte că pactizează cu infractorii. Posibil.

mazare si udrea

Mă uit azi la dosarele lui Vanghelie și Mazăre. Nu mă surprind că le au. Mă surprinde că mă uit la fapte din anii 2005-2007 la Mazăre și de prin 2008 începând, la Vanghelie. Și nu vă ascund că oameni care au stat mult pe culoarele puterii și pe care îi întâlnesc acum pe culoarele televiziunii vorbesc de un blat. Și de o protecție pe  care Mazăre și Vanghelie au primit-o de la Udrea. Nu știu ce a primit ea în schimb, dar zicerea mă pune pe gânduri. Căci altfel cum a stat neprins Mazăre, un tip vocal la adresa lui Băsescu, vreme de 10 ani? În rest, pentru viitor, m-aș uita să văd cine mai este prin fotografie.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Udrea, Vanghelie și Mazăre. Sfârșitul unor frumoase prietenii

  1. Doru Popa spune:

    Stribleo, ai reusit sa ma convingi : patania prin care ai trecut nu cu mult timp in urma a lasat evidente urme, triste, grave pentru buna ta functionare…PC-ul de sub teasta e dereglat si daca vrei sa ai o batranete cat de cat linistita, eu zic sa te retragi fiindca devii zilnic tot mai penibil si transferul tau la B1, al lui Manastire, langa idioata de Sorina Matei si Prisacariu, este proba fara dubii ca faceti parte din celebra Divizie media a SRI-ului condus de generalul de paie Coldea…dispari, omule, pana nu te dau altii afara…ai strans destui bani, ia-ti un concediu lung pana cand vei fi transportat cu picioarele inainte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!