Testul cu anvelope pe care l-am trecut la limită

Pentru că folosesc cauciucurile lor iarna asta, Nokian mi-a trimis o scrisoare cu câteva sfaturi care să-mi fie de folos peste iarnă. Și să mă scutească de niște bani vara viitoare. E vorba de sfaturi legate de păstrarea anvelopelor de vară în timpul iernii. Unde le pui, cum le împachetezi. Sunt șase chestiuni. Pe unele le-am făcut pe altele nu.  Vă puteți da și voi bifă la câte ați făcut.

  • Verificați vechimea anvelopelor și achiziționați altele noi cel mai târziu la fiecare 6-10 ani – Da, am verificat. Am schimbat la limita de sus, 10 ani
  • Verificați starea suprafeței de rulare și îndepărtați pietrele mai mari din caneluri – Niciodată nu mi-am bătut capul. Se uită băieții de la vulcanizare?
  • Spălați anvelopele și lăsați-le să se usuce complet înainte de depozitare – Nu am făcut asta niciodată, habar n-aveam. 
  • Păstrați anvelopele într-un loc răcoros și uscat – Asta da, le-am ținut în magazii.
  • Protejați anvelopele împotriva luminii solare și a substanțelor chimice – Le pun în saci. Și stau la întuneric.
  • Pentru mai multă liniște, lăsați totul pe seama profesioniștilor de la hotelul de anvelope. – Eu le am pe ale mele la hotel, nevastă-mea nu a vrut. Vedem care e diferența în câteva luni. 

 

Pe scurt s-ar traduce așa: „Locul ideal pentru depozitarea anvelopelor este un spațiu răcoros, cu temperatura sub 15ºC, în care anvelopele rămân uscate. Sunt de preferat spațiile întunecate protejate de lumina soarelui, deoarece radiațiile UV vor reduce durabilitatea anvelopei”,  spune Martin Dražík, manager de produs la Nokian.

Încă două chestiuni care mi s-au părut utile.  Prima pe care nu am știut-o niciodată este că anvelopele nu se spală niciodată cu un jet puternic de apă. „Când spălați anvelopele, țineți jetul de apă departe de anvelopă, deoarece este posibil să desfaceți cauciucul de materialul de sub el. Acest lucru poate cauza ruperea anvelopei odată ce este utilizată din nou”, spune Martin Dražík.

Al doilea este că nu trebuie să puneți nimic peste ele acolo unde le țineți. Le pui în picioare și așteptați să le vină din nou vremea. Sper că v-au fost de folos. 

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!