Terminați cu conspirația și lăsați medicii în pace

Am sentimentul că zilele acestea îi omorâm din nou pe cei din Colectiv. Iar pe cei care au fost răniți nu-i lăsăm să trăiască. Conspirația, certitudinile și nepăsările și-au făcut mai mult loc decât compasiunea și întrebările. Și mult prea multă lume este dispusă să le dea crezare, dincolo de limita bunului simț.

Nu, nu au murit mai mulți oameni în prima noapte decât s-a anunțat. Puneți-vă mintea la contribuție. Un astfel de secret nu poate fi ținut de atât de multă lume. Și nimeni nu-i poate obliga pe medici, o profesie liberală, să facă un astel de lucru. Deci, dacă ar fi fost adevărat, ați fi aflat direct de la medici și spitale, nu de la jurnaliștii de pe Facebook. Căci acolo și nu la televizor s-a propagat acest lucru.

Ați fi aflat de la părinții acelor oameni că ei nu mai sunt. Nu există mod să-i împiedici într-o astfel de situație. Ei au intrat în saloane și și-au văzut copiii, au știut că sunt în viață. Este o absurditate să susții zile în șir așa ceva. Și o dezumanizare.

Și, nu, nu au fost ținuți artificial în viață, așa cum am văzut scris. Altă mizerie. De fapt mizeria supremă. Nimeni nu are dreptul să renunțe la a salva o viață. Ce o fi în mintea voastră, numai când ați putut gândi așa ceva, darămite scrie? Dacă erau ai voștri?

Nimeni nu-i poate obliga pe medici să spună că sunt medicamente când nu sunt. Sunt prea multe spitale, prea multă lume implicată ca să țină un astfel de secret. Nu faci decât să propagi răul.

Poți în schimb să pui la îndoială organizarea, funcționalitatea unor secții, utilitatea unor investiții, chiar și pregătirea statului român în astfel de situații. Poți să pui la îndoială decizii administrative sau politice.  Dar să susții că cineva nu a vrut să-și facă treaba cu bună știință, asta este absurd.

Și mi-e lehamite, câtă vreme asta s-a făcut doar pentru a ieși în față și pentru a menține un statut. Despre asta este vorba. Când nu mai ai nimic, atunci ești obligat să spui cele mai dăunătoare lucruri, doar pentru te ține în viață.

Iar la așa val de mizerie, nu ai cum să te aperi decât cu bunul-simț. Câtă vreme îl ai și nu ești analfabet funcțional, cred că fiecare afirmație din astea te face să te crucești. Ce ai de făcut este să nu dai share și like. Și să spui ”nu”.

 

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!