Țara lui „nu am nimic să-mi reproșez”

Un reprezentant ROMATSA spune la televizor că instituția nu are nimic să-și reproșeze în accidentul produs în Apuseni. Ba chiar “stăm mult mai bine ca în alți ani.”

Ministrul de Interne nu are nimic de reproșat nimănui, deocamdată.

STS a anunțat că și-a făcut treaba impecabil, în conformitate cu standardele. “Localizarea locului evenimentului în Sistemul 112, s-a realizat potrivit prevederilor legale.”

Autoritățile care au dat vestea morții lui Adrian Iovan și a studentei la televizor înainte de a fi anunțate familiile, chiar nu mai au nimic a-și reproșa.

Cei care operează un avion vechi de 40 de ani și care stă pe pistă 10 ani nefolosit nu trebuie să-și pună întrebări.

Cu toate astea, doi oameni au murit. Ar fi fost ei în viață dacă erau localizați mai repede? Nu o să știm niciodată. Știm însă că în 2014, în România, salvarea se face cu săteni, pădurari și făclii, cum bine zice Maria Coman la televizor.  De fapt, cu ajutorul lui Dumnezeu și mult bun simț al unor români săritori. Cred că, de fapt, întreaga țară funcționează pe bază de noroc și rugăciuni. Să avem noroc să nu se întâmple ceva grav. Ce s-ar întâmpla, dacă în România, țară NATO,  un avion ar fi aruncat în aer într-o zonă neaccesibilă?

Răspunsul model în situații de criză se conturează încet-încet printre rânduri. Multe anchete se calcă pe picioare. Statul nostru lucrează. Iar de la vârful lui se arată și direcția: „Iovan, Dumnezeu să-l ierte, a anunţat de mai multe ori că e o problemă cu acest avion”, a declarat Liviu Dragnea. Mi-e teamă să aud răspunsul final și de sine tămăduitor al acestui sistem. Un căpețel de informație care să-l ajute a apărut deja: “Copilotul avionului prăbuşit le-a povestit medicilor că pilotul Adrian Iovan s-a apropiat prea mult de sol pentru că voia să dezgheţe aeronava.” Cred că, într-un fel, răspunsul final e o formă de credință și încredere. Eu aleg să cred că Adrian Iovan și-a salvat echipajul și pasagerii. În toată povestea asta trebuie să existe și ceva bun, în care să ai încredere.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

6 comentarii la Țara lui „nu am nimic să-mi reproșez”

  1. Sa ne fereasca Dumnezeu ...de ajutorul Statului !!! spune:
  2. Sa ne fereasca Dumnezeu ...de ajutorul Statului !!!Mara spune:
  3. Sa ne fereasca Dumnezeu ...de ajutorul Statului !!! spune:
  4. Alin spune:

    M-am saturat ca in tara romaneasca sa vina oameni responsabili si sa imi zica „Am facut totul conform legii”. Ce lege?!?!?!?! Nu ma intereseaza ce zicea legea ta daca nu esti in stare sa salvezi niste oameni de la moarte!!!Treci peste lege…fa ceva ilegal dar salveaza oamenii aia (fara sa pui in pericol pe nimeni altcineva) Atentie…oameni care au supravietuit accidentului si care, probabil din cauza hemoragiei interne, au decedat dupa 2 ore (apropo, sunt sigur ca o sa vina si o sa zica dupa analize „foarte complexe” – care o sa ii scoata cu fata curata pe toti care ar fi trebuit sa fie responsabili- ca pana si in cazul in care ar fi fost salvati imediat tot ar fi murit). Okay intelegem…accidentele aviatice sunt periculoase dpdv al accesului..nu sunt ca cele auto sa se intample pe strada…dar totusi doctorul te suna de acolo si tu nu esti in stare sa localizezi…niste nesi…ti…cum si-a permis Iovan sa dupa avionul acolo nu inteleg…ar trebui sa ii fie rusine (sa imi fie cu iertare:( ) ca nu a aterizat fortat in mijlocul Clujul poate il localizau mai repede)…pacat de vietile lor:(

  5. Dr Nick Arden spune:

    Copilotul ne va spune care a fost realitatea adevarata. Sa avem rabdare pana se face el bine. Deocamdata sa zis ca „pilotul …. a vrut sa aduca avionul prea repede jos…” Asta e grav! Pentru pilot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!