Steaua a ajuns o ”vacă” șchioapă

Mircea Lucescu ține mereu să spună o vorbă: ”valoarea ta ca antrenor este valoarea ultimului tău rezultat.” Cam cât de trist și nedrept ar suna, cam pe aici suntem. Cel puțin în cazul Stelei, asta devine o certitudine.

Echipa care zburdă în campionat este egala locului unu din liga a doua din Elveția. Nu e nicio îndoială că Elveția este acum o națiune fotbalistică mai puternică decât noi. Am văzut asta și la europene. Pentru că am avut norocul să trăim alături de o generație precum a lui Hagi, cumva ne închipuim că România mai reprezintă ceva în fotbal.

Adevărul este că suntem egala Kazahstanului și a locului unu din liga a doua din Elveția. Nici nu îndrăznesc să spun că mai jos nu se poate. Că s-ar putea ca data viitoare să nici nu mai fim în grupele UEFA League. Adică să stăm să jucăm aici între noi și să ne certăm la televizor.

Este cam ca în politică. Nici acolo nu contăm la nimic pe plan european. Și acolo ne știe lumea de șmenari, hoți și neserioși. Doar că-i mai facem din vorbe și ne mai păsuiesc ei. La sport, vrăjeala se vede deodată, că nu poți alerga.

L-am văzut aseară pe Gigi la tv. Vorbea ceva de o vacă pe care o s-o mulgă la toamnă. Că este o echipă bună care va demonstra. Că el îi va da furaje și că e foarte bine c-a încasat 10 milioane de euro. Să dea Domnul!

Iar așa șchioapă cum este ea, Steaua este chiorul în țara orbilor. În rest, numai faliment, insolvență și amară neputință. Numai noi mai putem să ne amăgim că am putea conta pe undeva. Nu mai contăm pe nicăieri, nu mai impresionăm pe nimeni. Suntem praf și dacă ne păstrăm optimismul, de aici am putea merge doar în sus. Asta, doar dacă ne apucăm de muncă și lăsăm vrăjeala. N-aș pune mâna în foc, însă

Foto.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!