Șpaga care îți face greață

DNA l-a săltat pe fostul vicepreședinte al ASF, Daniel George Tudor. Și vrea să o ridice și pe fosta doamnă Tudor, senator PNL de Buzău. Omul a cerut de la o firmă de asigurări o șpagă de trei milioane de euro și a încasat 300 de mii. Banii i-a luat prin doamna senator și prin fostul secretar general al Senatului.

Denunțătorii în cauză sunt cei de la firma de asigurări, cărora, probabil, li s-a făcut greață când au văzut un astfel de personaj. De ce?

Explicația constă în averea nemăsurată a acestor oameni care lucrează la stat. Am numărat 10 terenuri în România și țări străine. La fel, am numărat 10 case întinse în toată lumea, din România până în Statele Unite. Conturile sunt cu zecile. Cinci dintre ele numără câte 500 de mii de euro. Este și unul de mai bine de jumătate de milion de dolari. Majoritatea caselor sunt purtătoare de chirii.

Este o familie binecuvântată cu bani. Iar salariul la ASF, unde lucra domnul este de aproximativ 6 mii de euro pe lună, după corecția făcută de Mișu Negrițoiu. Dar nu uitați, Tudor a fost președintele defunctei Comisii de Supraveghere Financiară, unde salariul președintelui era de 35 de mii de euro. 35 de mii de euro. E adevărat, nu sunt bani de la buget, ci din banii companiilor de asigurări.

Și acum știu că împărtășiți aceeași mirare ca și a mea. Cum e posibil să ai o astfel de avere, să câștigi 6 mii de euro pe lună în România- sumă câștigată de majoritatea populației într-un an- și să vrei bani de furat? Cât de lacom și, în definitiv, prost să fii să ceri banii aceștia? Ce mecanism infernal să se stârnească în tine să simți nevoia să ceri când tu ești asigurat pe viață?

Bonus, omul a fost de-a lungul vieții director al mai multor companii de asigurări dintre cele mari. Stau și mă gândesc însă că nu-ți vine brusc la sfârșitul carierei să furi. Nu inventezi la 50 de ani o schemă prin care să mai tragi câteva sute de mii de euro, când tu ești milionar. Dacă ai fost cinstit până acum, mai greu cu șpaga prin Senat.

Probabil un semn ar fi trebuit să avem în momentul în care doamna propusă spre arestare, doamna senator Tudor, și-a audiat soțul în comisie înainte de numire și, laolaltă cu colegii, a scos amendamentul care prevedea că nu pot fi numiți la ASF, rude, copii și alte neamuri ale politicienilor, mai ales ai celor din comisii.

Acum or să aibă timp de numărat banii, nelimitat. Mai ales când, îndrăznesc să spun, se vor sparge și alții.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Șpaga care îți face greață

  1. Furi o ceapa, arest, spaga 300.000 € , esti liber spune:

    Doamna ministru Pruna, doamna procuror sef DNA Kövesi, cum este posibil ca mafiotul Daniel George Tudor, cel care a tocmit spaga de 3 milioane Euro in incinta Senatului Romaniei ( !!! ce a ajuns si Senatul acesta, nu numai ca protejeaza infractorii, mafiotii ca Tudor acolo se simt siguri…) este pus in arest langa tanara sotie de varsta fiicei lui si jacuzzi !!!! Daca furi 50 lei si un telefon mobil te retin in arestul politiei 30 de zile si pe acest spagar il menajati sa isi curete conturile si urmele in liniste ??? Cele 300.000 Euro sunt frimituri la clanul Tudor , In decembrie 2011 am depus si inregistrat la Garda Financiara Centrala Bucuresti un dosar din care reiese ca Tudorii practica evaziunea fiscala ca pe un sport. Spalare de bani, fals in declaratii instigare la fals si evaziune, munca la negru…deci tot codul penal . Acest dosar a fost musamalizat si inchis din ordinul venit de la SIE !!! Pe mine nu a vrut sa ma audieze nici Garda, nici politia ( comisar Baba sector 1 ) nici Parcetul sector 1 sau TB, nici un judecator. DAUNA STATULUI ROMAN ESTE DE 30 MILIOANE EURO ! Din stenograme este cunoscut ca Daniel Tudor il promoveaza pe fostul cumnat Erland Cocei la ASF in caz de demitere, de parca ar fi fost proprietatea lui. Cu acte false din 2.100.000 de Euro si-a albit patrimoniul in 3.200.000 Euro. Pentru spagile la negru…. Cum este posibil sa puneti asa un infractor pe liber quasi ??? Tot din stenograme reiese si traficul e influenta incercat la ” Edi ” ! Dar domnul Eduard Raul Hellvig nu a muscat cum a vrut borfasul de Tudor !!! Deci daca SRI nu a intervenit nu ramane decat SIE iarasi…. DAR NU VOR SCAPA, NICI GABRIEL OPREA NU IL MAI POATE AJUTA ! TOTUL PE PROBE SI MARTORI !!! MULTI MARTORI !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!