Șova către Igaș: ești analfabet!

Partea cea mai de jos este pe la minutul trei, dar tot fragmentul din emisiunea lui Silviu Sergiu este interesant.

Mie discuția asta mi se pare interesantă dintr-alt punct de vedere. 

Cei doi au fost miniștri în Guvernul României recent. Și cum mă întâlnesc zilnic cu politicieni, mai vechi sau mai noi, pot să spun cu mâna pe inimă că o astfel de discuție nu ar putea să aibă loc între doi miniștri din cabinetul Năstase și Tăriceanu. Generația mai veche, oricât de mafioți or fi fost, după cum se spune, aveau alt mod de a trata lucrurile. Au înțeles și au respectat rangul de ministru.

Generația actuală e foarte pe repede înainte. Nu mai există coduri, nu mai există respect, lucrurile se fac și se spun în mod direct. Cumva, pe măsură ce România a progresat, clasa ei politică a involuat. Niciodată în urmă cu 15 ani, o persoană ca Igaș nu ar fi ajuns ministru, oricât de animată de bune intenții ar fi fost. Șova ar fi ajuns pentru că a avut startul potrivit în viață pentru situația asta. Dar excesele sale de limbaj nu ar fi avut loc pentru că mediul nu i-ar fi permis. Pe scurt, i-ar fi fost rușine, normă care nu mai există însă.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Șova către Igaș: ești analfabet!

  1. Iris spune:

    Nu stiu ce a cautat Sova la acel post. Am urmarit acea emisiune, am si vrut sa comentez in acel moment pe site-ul B1 tv, dar nu am avut unde. Pentru ca ii dau dreptate lui Sova sa riposteze asa, la cum “au sarit“ cei doi pe el, asa cum le este stilul, de vulturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!