Românul care merge la Olimpiadă direct de pe șantier

Se trezește la șase, se duce la muncă, stă nouă ore, apoi seara se duce la antrenament. Acesta este programul unui truditor al sportului. Ionuț Panait este un român care muncește în Germania, ca alte sute de mii dintre conaționalii săi.

Doar că după program mai face și lupte greco-romane la nivel olimpic. Acum se pregătește să meargă la Rio, după ce patronul său i-a dat concediu în această perioadă. E o mândrie și pentru companie, dar și pentru oraș că au un luptător la Olimpiadă. Am stat de vorbă cu el la DigiFM. Ascultați-l, merită!

Olimpiada nu este doar pentru milionarii sportului. Sau de fapt, nu este pentru milionarii sportului. Pentru cei mai mulți dintre truditorii sportului este o mândrie, o șansă și o onoare să coboare în acea arenă. Este de fapt spectacolul lor. Și astfel de oameni îi țin țesutul viu și rescriu povestea asta, odată la patru ani.

Pe umerii unui Ionuț Panait și al celor care vin la Olimpiadă pentru că ”important este să participi”, se clădește gloria marilor eroi. Și tot ei le spun celorlalți că niciun vis, fie el și olimpic, nu este imposibil.

Uneori, doar și pentru atât, unii ar merita să ducă un steag, în numele unei națiuni.

Foto

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!