#rezist se aprinde greu, dar ține mult

Într-un colț de Românie, la un magazin dintr-un sat sucevean, cineva a avut ideea să aducă niște cărbuni pe care scrie #rezist. Adică sunt cărbuni normali, de grătar. Dar pe ei scrie frumos #rezist. E și grătarul o formă de rezistență. Scrisul acela  poate fi și o formă de ironie, dar poate mai curând e o formă de a fi. 

Poate nu aveți idee cum se face mangalul. Încet și cu multă muncă. O stivă arde în 20-25 de zile. Câțiva oameni din Lupeni fac numai asta toată viața lor. Nu cu mult profit. Dimpotrivă. O stivă de câteva tone le aduce nici o mie de euro. Iar ei trebuie să stea acolo, în ture, zi și noapte ca să nu se aprindă. Să ardă mocnit. Pentru asta acopera stiva mai mereu cu un praf. La sfârșit, trebușoara asta este vândută la niște băieți care o împachetează. Și o vând mai departe.  

Afacerea asta a lor are două ingrediente: lemn și muncă. Nu ai cum să o păcălești. Nu poți să furi, nu poți să alegi scurtături, nu poți să mituiești pe nimeni, nu poți să dai vina pe altcineva. Ori stai lângă focul ălă și ai grijă să nu se ducă de râpă, ori o dai cu oiștea în gard. 

Iar dacă mă întrebați, cine a scris pe cărbunii ăia #rezist a știut clar ce are de spus: ”băi, în țărișoara asta ne spetim de ne ies ochii pentru o afacere care nici nu ne îmbogățește, nici nu ne face cineva. Dar știm că trebuie să muncim pentru că e nevoie de noi și pentru că așa vrem să trăim.”

Ei, povestea asta nu o înțelege PSD-ul. Tot o dă cu Soros, cu securitatea și cu alte vrăjeli. Lucrurile-s mai simple. În România a crescut o generație nouă. Oameni care muncesc mult, cinstit, aplicat, oameni care știu că nu se poate face în viață o avere uriașă peste noapte. Oameni care știu, la fel ca vânzătorii ăștia de cărbune, că e nevoie de timp, zile, luni, ani, o viață, poate generații, ca să faci lucruri de calitate. Să faci lucruri statornice. 

Oameni care s -au săturat să vadă cum cei din fruntea statului sar toate etapele astea și apoi lasă loc de furat. Oamenii vor un loc onest și curat în care pot să construiască. Iar până când o să înțeleagă PSD-ul asta, cetățenii aceștia or să ardă încet, mocnit și cu spor.

Știți care e cea mai mare calitate a cărbunelui ăsta, nu? Că ține mult. Și că din când în când se aprinde pălălaie. De ăștia nu mai scapi, stimate PSD.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!