Ponta cu barca la inundații. Și un ministru sincer

UPDATE: Și Obama a fost marți la un dezastru în Oso, statul Washington. 41 de persoane au murit acolo, pe 22 martie, într-o alunecare de teren. Am pus mai jos imaginea vizitei președintelui american.

Întâi imaginea. Mai bună decât orice anchetă sau declarație.

Asta e starea actuală a României. Fiecare guvern are nevoie de băieții cu vestă roșie să-l treacă peste dezastre. Vodă și baronul locului sunt duși peste ape ca într-o lectică. Pompierii nu-s chiar sclavi. E chiar o slujbă bună. Salariul e măricel. Se muncește opt ore, se plătesc concedii, mai pică ceva pentru hrană și uniforme. Vă spun eu, prin localitățile mici e bătaie să ai un post de ăsta în care-l plimbi pe Ponta cu barca.

Apa nu e mare, nu face rău, că toată presa și toți localnicii merg pe jos. Dar e mai sigur. Ca să fim drepți, din când în când și pompierii intră în barcă și trec peste o zonă inundată mai abitir. Procesiunea se mai oprește, Ponta coboară din barcă,  mai promite un ban, se mai ceartă cu un ziarist: ”ce vrei să opresc eu ploaia?” . Seara se dă la televizor și apoi la ședința de guvern se dau bani de dig și ajutoare. Apoi, prin ziare și la tv ne dăm cu capul de pereți: ”cum e posibil așa ceva?”

ponta la inundatii in beiu

De ce avem inundații?

Și acum știrea. De data asta ne-au avertizat: ” Noi nu vom putea împiedica inundaţiile, dar vom fi pregătiţi altfel decât am fost până acum pentru inundaţii”.  11 aprilie 2014, ministrul apelor, Doina Pană.(sursa) Eu zic că nimeni până acum nu ne-a mia zis-o așa în față. Nu avem ce face. Punct. Doar să-l plimbăm pe Ponta cu barca. Acel ”altfel”  de mai sus vine din faptul că din 11 aprilie avem hărți de risc pentru inundații. Verificați și voi aici dacă aveți casa în apă. Eu nu am reușit să mă descurc cu site-ul, dar poate sătenii din Teleorman o vor face mai bine.

Hărțile de risc au costat 40 de milioane de euro și au marele avantaj că de acum putem aduce bărcile din timp la inundații. Spre deosebire de alte guvernări care aduceau barca după inundații. Sigur pe baza lor vom face diguri. Primul din ele va fi cel de 4 milioane de euro de la Beiu (Teleorman). promis de Ponta. Cică din cauza lor am avut inundații. Sau din cauza absenței lor.

inundatii

Cât o să mai avem inundații

Aici suntem în materie de inundații. De abia ne dezmeticim cu ce avem de făcut. Sigur că mai sunt câteva chestiuni de bun-simț. Nu-ți fă casă în zonă inundabilă, ridic-o puțin de la pământ, iar tu șef de județ nu mânări toate licitațiile de diguri. Cred că în ultimii 20 de ani, România se putea umple de diguri, dacă s-ar fi furat mai puțin.

Dar până când unii și alții vor fi loviți de unda asta de bun-simț, care e respectarea legii, o să tot plimbăm premieri cu barca prin sat. Iar pompierii tot o să creadă că au o slujbă bună.

Și fotografia cu Obama în Oso

obama la alunecari de teren in Oso

 

Aveți pe whitehouse.gov și discursul lui Obama, după vizită. E interesant de ce pomenește numele tuturor parlamentarilor din zonă. Pentru că sunt acolo și-i ajută pe oameni.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Ponta cu barca la inundații. Și un ministru sincer

  1. Avatar George spune:

    Nu sunt civinte pentru acest idiot care prin furt-plagiat a ajuns sa ocupe o asemenea functie…Vocabularul arata cat de bine pregatit este si formula de adresare femeilor de asemenea…Ma intreb cu ce apelativ i se adreseaza sotiei si fiicei lui… Rusine,hot,mincinos si mitocan nenorocit ce esti,”Domnule” Ponta!!!

  2. Avatar ramona spune:

    lasa ca mai sunt si tv cinstite care nu amintesc de acest eveniment ,le stii ?RTV si ANTENA3 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!