Poliția nu mai ia șpagă. Bate și ucide

Trei într-o lună. Un tânăr, cunoscut ca hoț de oglinzi, e omorât în sediul Poliției. O fătucă, țigăncușă probabil, e luată la bătaie de însuși șeful Poliției. Un bărbat e pus să mărturisească prin bătaie. Sunt cazuri izolate? Poate. Dar sunt trei într-o lună și mă gândesc că doar peste astea le știm.

Cine sunteți voi de fapt? [citat]În folosul cui lucrați? Și de ce ar trebui să am încredere în voi? Mai sunteți parte dintre noi? Cât profitați de faptul că ăștia peste capetele voastre se luptă și nu se mai uită nimeni la voi? În ce v-ați transformat? Și cum aveți liniște acasă?[/citat]Să privim datele.

Aceasta este prima știre în care se spune că un cetățean murit că era băut și suferea de hepatită. Asta se numește încercare de mușamalizare. Nu se putea face doar de cei împricinați. Au fost mai mulți. E sistem. V-au prins doctorii.

Uitați-vă la clipul cu fata de la Piatra Neamț.

Omul ălă a venit țintit să lovească. S-au mai întâlnit. Mai vorbiseră. [citat]Povestea era veche. Și asta era metoda de lucru. Ce să faci cu un copil? Dosar penal? Nu poți, te umpli aiurea de hârtii. În plus ți-a stricat ziua. [/citat]Desigur, bătaia la Poliție se execută în doi. Și apoi că te-au prins, ce să faci? Fugi ca un bărbat, în concediu.

De ce faceți voi asta?

Vă aduc o circumstanță. Eu cred că nu mai aveți voie să vă luați de cei care cu adevărat contează. Fie că nu vă lasă, fie că vă umplu de bani. Sunteți plini de frustrări și le descărcați asupra celor peste care mai aveți putere. Găinari și copii.

Toți terchea-berchea din politică au ajuns să vă pună șefii. [citat]Șefii de inspectorate sunt puși de ministru. Ei vă sunt mamă și tată și trebuie să pupați mâna unor infractori locali, dar cu gulere albe. În plus, este mai simplu să rezolvi așa.[/citat]

Doar că în timp, nimeni nu o să vă mai creadă. Și pentru că lucrați lângă oameni, tot ei or să fie cei care rezolvă situația. Vor împinge și vor striga atât de mult, că vor cădea capete. Și capetele voastre. Nu o să vă apere nimeni. Și nu o să puteți spune la nesfârșit că politicienii nu vă lasă să munciți. Ei vor fi primii care să vă atace.

O să vi se pară surprinzător, dar opinia publică încă are reperele intacte, deși ele sunt atacate zilnic.  Și se înșeală rareori, vezi cazul Berbeceanu. Lumea o să vă știe de frică, nu de respect. Și de multe ori nici de frică. Din păcate, sunteți doar un exemplu pentru cât de praf am ajuns în ultimii ani.

Și da, știu, sunt enorm de mulți polițiști corecți și care fac compromisuri acceptabile. Pentru ei am scris. Și ei trebuie să găsească cumva resorturile de a schimba breasla. Sau de ai schimba imaginea, dacă eu mă înșel.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Poliția nu mai ia șpagă. Bate și ucide

  1. Avatar EUGEN POPESCU spune:

    De comisarii si comisarii sefi care se culca cu reclamantele si fac dosare penale reclamatilor cine se ocupa? ca DGA lor mai mult inchide ochii!
    E o adevarata mafie sexuala in Politia asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!