PNL vrea să schimbe ora. Avantaje și dezavantaje

M-am gândit un pic la propunerea pe care PNL  să ne treacă la ora Europei Centrale, adică să dea ceasul o oră înapoi. Să avem aceeași oră cu Parisul și Berlinul. Iată cum sună:

Nu resping ideea de la început, ba chiar sunt lucruri care îmi plac. Și într-adevăr ora este o decizie politică.

Pakistanul și India, pe același meridian, sunt despărțite de 30 de minute. Tocmai pentru că neînțelegerile dintre ele sunt atât de mari că nu pot respira aerul aceleiași ore. Argumentul cu Polonia nu ține, pentru că, dacă te uiți pe hartă, o să vedeți că Polonia e mult mai la vest. Noi suntem cu Finlanda. Totuși,

De ce aș trece la ora Europei Centrale. Aseară finala Cupei UEFA s-a terminat la 00.30. Târziu, mai ales pentru cei care merg al lucru de dimineață. Pentru tot europeanul civilizat s-a terminat la 23.30, numai bine de mers la culcare. Este un exemplu. În fapt am trăi o sumedenie de evenimente în același ritm cu Europa. Ne-am sincroniza. Știu, e complicat, dar în fapt astfel am deveni mai curând parte a Europei. O să râdeți, dar dacă avioanele de la noi nu ar călători și în timp, ci doar în spațiu, poate am scăpa mai ușor de legăturile noastre balcanice. Căci vei fi obligat să te uiți mult mai mult în vest.

De ce nu aș trece la ora Europei Centrale. Aseară finala Cupei UEFA a început la ora 21.45. M-am uitat afară și era întuneric beznă. Dacă aveam ora Europei Centrale, ar fi fost 20.45. Asta înseamnă că pierdem o oră de lumină. Pentru că nu o să ne trezim la 5 ca să prindem ora aia. Geografia nu o poți bate. Poate dacă am fi o țară cu totul rurală. Ei bine, întunericul venit mai devreme e ceva nasol. O să fim deprimați. Știu din perioada în care stăteam la Londra și se făcea noapte pe la 3 după-masă.

Acum socotiți și voi ce vă este mai drag: Europa și tot ce aduce ea sau să vedeți soarele mai mult? După judecata asta înțeleg ce-au vrut să zică cei care tot insistă că am stat la întâlnirea imperiilor. Cred că la noi, două bune deodată nu se pot găsi.

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “PNL vrea să schimbe ora. Avantaje și dezavantaje

  1. Avatar bogdan spune:

    eu aleg clar lumina de seara, nu de la 5 dimineata 🙂

    as alege schimbarea orei cand va fi ultimul argument ca sa fim cu adevarat in Europa; Pana atunci mai avem aer de respirat si ore de trait pe stilul actual.

    PS: Macar nu suntem nici pe ora Moscovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *