Pierzătorul după condamnarea lui Năstase

Teoria politică spune că într-un meci în trei, dacă vrei să-ți îngropi un adversar, îl scoți din dezbatere. Un lider politic important mi-a spus că șmecheria asta le-a fost predată politicienilor români de un celebru cuplu de consultanți israelieni, care a lucrat cam cu toată lumea.

Iar dintre toți, acum au învățat-o cel mai bine Victor Ponta și Traian Băsescu. Cei doi împreună l-au scos din dezbatere pe Crin Antonescu. Ultimul exemplu e cel al condamnării lui Adrian Năstase.

Prim-ministrul a avut o apariție publică la câteva ore de la pronunțarea deciziei, iar Președintele a avut două ieșiri în 24 de ore, una video, alta prin comunicat. Fiecare și-a susținut tranșant punctul de vedere, asigurându-se că e vedeta taberei sale. „Năstase e condamnat politic” ne-a spus prim-ministrul. „Nu mai ataca justiția. Faci rău României”, zice Traian Băsescu. Premierul declarase printre altele că niciuna dintre plângerile făcute de autorități în ultimele 500 de zile nu și-a găsit rezolvare la DNA.

Meciul s-a purtat doar între ei doi și pentru că președintele PNL, Crin Antonescu a ales să nu iasă pe tema Năstase. Nu ar fi putut spune nimic de bine de PSD, dar nici nu ar fi putut ataca hotărârea, pentru că ar fi pierdut voturi de de dreapta. Crin ia în calculul drumului său electoral această tot mai probabilă posibilitate, de a candida fără sprijinul PSD.

Nu e prima dată, totuși, când dl. Antonescu e prins de cei doi în afara jocului. Mai mult, în marțea neagră, Crin a fost lăsat de-a dreptul în offside de lupta declanșată între Președinte și Prim-ministru. Cei doi s-au mai bătut pe buget, pe acciză, pe CFR sau pe orice altceva le-a mai ieșit în cale.

Traian Băsescu luptă să-și păstreze influența. Victor Ponta se luptă preventiv. Dacă se va hotărî să candideze, trebuie să fie deja în joc. Bătălia dintre ei, oricât de dură, nu le face decât bine. Fiecare e câștigător pe partea lui. E, de fapt, cel mai bun lucru pe care coabitarea l-a adus celor doi.

Uneori Crin îmi pare prins între două trenuri. Faptul că nu știe exact ce va face PSD îl așează pe această linie de mijloc, în așteptare declicului.  Singura sa problemă e că atunci când acesta va fi venit, lupta să fie demult purtată.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Pierzătorul după condamnarea lui Năstase

  1. silviu spune:

    Mie imi pare un pic altfel. Gandeste-te cata galagie e acum de la Ponta si Basescu. Ce sa mai spuna Crin ca sa se pozitioneze altfel decat cei doi? Si nici nu poate sa fie tot timpul altfel fata de Ponta ca-l strange USL-ul. Asa, daca sta deoparte pana la un moment inaintat al conflictului, Ponta va parea la fel de conflictual ca Basescu, iar Crin poate sa apara alb si imaculat ca varianta politicoasa si rezonabila.
    Doar ca mie mi se pare foarte riscanta strategia asta daca e reala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!