Petrică din Vâlcea despre Mihai I cel Bun

Uneori îți trebuie ore sau zile, poate luni, să lași deoparte emoția unui eveniment și să aștepți ca lucrurile să se decanteze. Să capete sens. Cine suntem după zilele care au trecut? Neam frumos sau neam prost? Care ne este mai aproape? Miile de oameni care au ieșit în stradă sau în gări? Cei care s-au așezat pe scaun înaintea Regilor? Cei care au încins Centrul Vechi de petreceri?

Și când nu știi a scrie și stai două zile în fața unei foi albe,  căutând un sens, primești un telefon de la un necunscut din Vâlcea care le rezolvă simplu, cel mai simplu. Petrică s-a recomandat, luni dimineață la Digi FM. El știe și a înțeles cel mai bine ce ni s-a întâmplat și ne-a explicat într-un minut. 

Da. Dacă există un dar al Regelui Mihai I cel Bun este că și în ultimul ceas a încercat să lege țesătura aceea fină care ne face nație. Și ar trebui să vedem acest îndemn. Să-l simțim și să-l ducem mai departe. 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Petrică din Vâlcea despre Mihai I cel Bun

 1. Doilet Jenica spune:

  Eu cred ca neamul nostru nu este nici frumos si nici prost, insa este un neam mult prea emotional. In strada am vazut pe 16 decembrie foarte multa emotie, dar pentru ca emotia nu dureaza mult, totul a reintrat deja in firescul cotidian si nu suntem decat ce-am fost si pana acum.

 2. Gabriel Molea spune:

  „CARUTZA CU PROSTI” s-a rupt la Caracàl nu la Vîlcea dupà cum stiam….

 3. elena cotofana spune:

  Poate suntem prea emotionali.Atunci sa facem din asta ,punctul nostru forte si atunci cand ne intrebam ,daca sa iesim sau nu la vot,sa ne” emotionam” tare,imaginandu-ne cum si-ar bate joc actualii guvernanti de copiii si nepotii nostri, si,unindu-ne la vot,sa-i dam jos.Sa ne emotinam sa nu mai permitem nepasarea,indiferenta si nepriceperea sa ne conduca.
  Poate ce am scris aici,nu are legatura cu subiectul in discutie,dar are legatura cu situatia in care ne zbatem acum si din care,cred,ca putem iesi,asa cum ne-a aratat Majestatea Sa,numai uniti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!