O șpagă electorală de proporții

O doamna, șefă de partid de la Bihor, a fost luată de DNA pentru o șpagă de 11 mii de euro, ca să cedeze locurile in comisiile electorale, spune adevarul.ro.

Asta ca să vedeți dacă e bine sau nu să faci politică la nivel mic in Romania. Dacă ai un partiduleț cu structuri, cred că la fiecare set de alegeri poți strange până la jumătate de milion de euro în toată țara. Uitați-vă în jur și vedeți cine are capacitatea asta. Iar alegeri sunt destule. 

La ce sunt bune locurile în comisiile electorale? Păi să vă spun. Partidele au acolo câte un reprezentant. Dar dacă ai mai mulți, e adevărat, vopsiți? Păi, cresc șansele să mânărești mult mai mult. Iar independenții ăștia joacă de o parte sau de alta, pentru că nu uitați că în fapt avem două blocuri politice. Și aici mă gândesc în primul rând la alegerile prezidențiale.

Acum, de ce să fi dat în gât pe cineva în schema asta care, vă asigur, funcționează de numeroase alegeri? Poate că lăcomia a fost prea mare, poate că sistemul trebuia dereglat pentru un mai bun echilibru. Și pentru că dacă nu cumperi tu, o să cumpere altul.

Așa că România și cei mai de seamă reprezentanți ai săi au reușit să realizeze un sistem politic în care se fură de la intrare până la ieșire.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!