Guvernul care îți calculează data morții

Guvernul cu pricina e guvernul Marii Britanii. Guardian.co.uk ne dă de știre că în Anglia va exista un departament care să îi ajute pe bătrâni să-și calculeze data morții. E necesar ca ei să-și gestioneze mai bine banii din pensie, în contextul în care durata vieții s-a mărit. Și există scheme de pensii care îți dau toți banii odată.

Se vor folosi diverși indicatori, precum fumatul, alimentația, dar și cel genetic. Și companiile de asigurări sunt invitate să facă același lucru. Domnul ministru Webb, promotorul ideii, spune că ”desigur e o aproximație” și că oamenii trăiesc acum mai mult decât se așteaptă. Cel puțin Guardian.co.uk primește știrea nesperat de bine.

Eu cred că ideea calculării duratei vieții este ori îngrozitor de tembelă ori atât de avansată social încât nu o pricep. Cum s-ar desfășură lucrurile?

Te cheamă la agenție, îți dau un chestionar, bifezi acolo dacă mănânci lasagna și faci sport după care îți purică dosarul medical.

Hmm, ați avut o tinerețe agitată . V-ați îmbătat de 16 ori. Ați fumaaaaat! Îngrozitor. Tocmai v-am scăzut durata de viață de la 83 la 79. Cum? Tatăl dvs a fumat până la 89? Aaaa, altfel se făceau țigările, pe vremea aia? Rămâne 79., dar totuși ați lucrat la birou. Cred că un 77 e mai aproape de adevăr.

Nu uitați că de fapt lucrurile merg în favoarea dumneavoastră. De ce? Păi cu cât mai puțini ani, cu atât mai mulți bani pe lună! Bravo, uite, v-a crescut pensia de la 700 de lire la 800. Să știți că dacă mai scădem un an, la 76 putem mări la 900. Nu vreți? Gândiți-vă, e în avantajul dvs!. Off, ce bine că ne înțelegem! Rămâne 75! Vi-l împachetez? Uite un coșuleț cu flori și o șampanie pt dvs. Dar nu o beți să nu stricăm estimarea!

La revedere. Dacă mergeți pe culoar, o să găsiți agenția noastră de turism. Pentru îndeplinirea ultimelor dorințe. Ultima ușa e serviciul de pompe funebre. Vă puteți înscrie de pe acum.”

Sigur că mai ieftin ar fi un program de calculator. Și există deja site-uri care fac asta. Poate domnul ministru ar trebui să bage un articol în lege prin care odată cu fluturașul de pensie să vină și calculul făcut. Mă bucur să văd însă că și la ei și la noi guvernanții văd oamenii ca pe niște statistici. Și calculează totul încât să le iasă cifrele bine. E plină lumea de proști cu idei.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!