Guvernul a pus taxă pe lichidul de frână

Și pe uleiul de motor. Nu am știut de taxa asta până când nu mi-a venit factura de la service, pentru revizie. După cum se vede, oficial se numește taxă de mediu.

factura cu taxa lichid de frana

Înțeleg că este o obligație de la Uniunea Europeană scrie hotnews.ro. Ordonanța fost în dezbatere publică cu un an în urmă.Taxa e plătită e de importatorii de uleiuri, care ne-au transferat-o nouă. Să nu mă înțegeți greșit.Nu e o chestiune de bani. E în jur de 1 leu. Dar ideea unei noi taxe, o taxă pe revizia mașinii mă calcă pe nervi. Pentru că astfel fumăritul și alte din astea nu mai sunt istorie. Pentru că nu poți taxa tot ce mișcă în jurul tău, ca să acoperi diverse găuri. Când tu ai o incapacitate devastatoare de a aduna bani din impozite, din TVA și din alte contribuții mult mai importante nu poți să te cârpești din nimicuri enervante.

Mai ales când toate astea sunt frecție la picior de lemn. Parcul auto al României e de 6 milioane de mașini. Dacă toți ar face o revizie pe an s-ar ajunge la încasări de 1,5 milioane de euro. Din care scazi administrarea taxei. În plus am văzut oameni discutând pe net că nu știu cum să contabilizeze taxa cu pricina.

Și când te gândești că am vrut să scriu despre știrea bună a acestor zile. Ministrul bugetului, Liviu Voinea ”Criza s-a terminat! Mesajul meu este: mergeţi, luaţi împrumuturi, investiţi, consumaţi, România şi-a revenit!”. Căci rar mi-a fost dat să aud știri pozitive în ultimii ani. Dar, uite, domnule Voinea, n-am apucat să mă veselesc că mi-a venit factura acasă. Și nu mai apuc să consum că trebuie să investesc în prostiile voastre. Ziceți că vin niște alegeri?

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Guvernul a pus taxă pe lichidul de frână

  1. Avatar ramona spune:

    Chiar nu aveti rusine ,ce nu face jurnalistul Striblea,Ruse,Dragotescu ,Ciutacu etc ,pentru bani .Fiecare pasare pe limba ei moare .

  2. Catalin Catalin spune:

    Mai sus scrie că stăm de vorbă dacă aveți argumente. Dumneavoastră scuipați și plecați. Bănuiala mea este că sunteți postac, căci în afara campaniei m-ați scutit. Oricum, la viitoarea abatere, deveniți spam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!