Grecia se decuplează încet de la internet

Unul dintre efectele măsurilor de control al capitalului, luate de guvernul grec, scoate încet Grecia de pe harta lumii civilizate. Sau, mai bine zis,  a lumii așa cum am început noi să o cunoaștem acum. Din ce în ce mai des, grecii se plâng că nu mai pot accesa servicii precum PayPal, ICloud, Dropbox sau mai toate cele care implică o plată în fara țării. 

Guvernul a limitat orice fel de plăți care duc bani în afara țării. Cei de la mic.com fac un inventar al acestor servicii. Cel mai bizar este că un Iphone nou nu mai poate fi activat din Grecia. Chiar Apple refuză cărțile de credit grecești. Iar dacă ai un abonament la o publicație internațională, acesta nu mai poate fi plătit. La fel siteurile grecești care sunt găzduite pe servere din afar țării or să cadă în curând. De fapt, o să cadă cam tot ce trebuie plătit în străinătate.

Și asta ar trebui să fie una dintre învățăturile majore ale consecințelor la care duce populismul trufaș. Trăim într-o lume globală. Fizic suntem în țările noastre, dar virtual am cucerit lumea. Trăim peste tot și nu mai avem granițe. Iar închiderea între niște granițe fizice prostești poate să ducă la căderea oricărui guvern. Iar când grecii tineri nu or să mai poată ieși din țară cu gândurile și siteurile lor, Tsipras o să aibă de suferit masiv.

Adăugați aici lipsa medicamentelor, a alimentelor de import, a benzinei care nu se produce numai în Grecia. Și dați-vă seama că oricât i-am înjura pe cei care îi numiți Troica, nu putem trăi fără ei. Pentru că Troica asta suntem și noi. Contribuim cu bani la instituțiile astea, ne bazăm pe ele când ne e greu, am aderat la sistemul lor de valori, benevol. E firesc, atunci, să le respectăm regulile.

foto shutterstock

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Grecia se decuplează încet de la internet

 1. romanka spune:

  Nu faceti o postare in „numele ologului care se prezinta la slujba” necajit suferind, ca unul cazut de pe un cal mare?
  saracutul de el . :))
  sper sa l ajute DNA ul !!
  sa nu ne mai „omoare” cu lipsa
  de onoare, bun simt, caracter !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!