Geoană, președinte. Azi la Dăbuleni, mâine în toată țara.

Domnul Mircea Geoană ne-a asigurat de disponibilitatea sa de a candida la Președinție. Asta se întâmplă în general când merge la ProTv, la ”După 20 de ani”. Trebuie să recunosc că acolo a plesnit-o bine când a spus că PSD va decide candidatul său în primăvara lui 2014. Ce spune acum : „Şi dacă Victor Ponta decide că vrea să candideze, îl vom sprijini cu toţii, dacă el hotărăşte să nu candideze, ne îndreptăm către următorul candidat, numele meu este acolo, este explicit spus chiar de către preşedintele partidului”.

Ideea nu e chiar nouă, domnul Geoană ne amintește periodic de ea. Pe principiul că, dacă spui un lucru de destul de multe ori, el se va și întmpla. Iată:

Tare departe e revoluția de la Dăbuleni. Ați uitat, nu, celebrul slogan: Azi la Dăbuleni, mâine în toată țara:

De atunci domnul Geoană a revenit în partid, s-a împăcat cu băieții. A primit un rol de înalt emisar al Guvernului și se joacă la tv, dând diverse mesaje. E adevărat, acum că are nevoie de diverși ante-mergători, Victor Ponta îl încurajează: ”de la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse.

De ce face domnul Geoană asta? Din două motive. Primul este că el crede sincer că e potrivit pentru funcție. Are calități, negreșit, dar le-a făcut praf în ultimii ani. Al doilea motiv este acasă. Pardon, e casă. Casa din Cucu Starostescu. Casa pe  care nu  vrea neam s-o lase, deși are cu ce să ia una nouă. Dar, omul nu vrea și punct. A, și să nu uit. Nici domnul prim-ministru nu se înghesuie foarte tare să-l dea afară. Iar dacă a vrut la un moment dat, acum sigur a uitat, că mai are nevoie de el.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!