Fiecare cu ciobanul lui

În ultima lună s-a declanșat așa o competiție în clasa politică că a intrat într-un fel de transhumanță. Fie premieri sau miniștri umblă pe dealuri, îmbracă sarici și mănâncă bulzuri. E o patimă pentru sămănătorism, o întoarcere la origini, încât am stat să o analizez un pic.

Cea mai nouă dovadă e doamna Udrea. Ca să nu cadă în păcatul plagiatului, domnia sa l-a evitat pe celebrul Ghiță, cel care se pozează cu toate oile, darămite cu oameni și premieri.

 

Mai mult, doamna a schimbat regulile jocului. L-a convins pe ciobanul său, pe nume Artimiță să se înscrie în PMP.[citat nume=”Elena Udrea”] Îi urez şi eu bun venit în Mişcarea Populară ciobanului Artimiţă din Harghita. Mă bucur că am reuşit să-l conving să se alăture singurului partid din România care face politică altfel şi care este deschis tuturor românilor determinaţi să schimbe în bine ţara în care trăiesc.[/citat]

 

Eu unul mă bucur că partidul domnului Băsescu se va bucura și de o experiență de la talpa țării, că de oameni cu multe facultăți nu duce lipsă. Dar la ce le-a folosit? Acum poate o să vadă mai bine pe unde și cum se mână România.

Altminteri să nu uităm că din perspectivă istorică cel care a deschis șirul ăsta publicitar este chiar domnul Băsescu. El are încă cel mai bun nas pentru operațiunile de imagine.

Spre deosebire de domnul Antonescu care, se știe, a avut de suferit din cauza unui personaj care nu chiar cioban, nu și-a renegat originile.  E adevărat însă era cel mai popular, deși alterat de viața urbană. Domnul Antonescu are însă umor, spre deosebire de ceilalti.

În fine dacă te uiți cu foarte mulți ani în urmă afli că finul mareșalului Antonescu e cioban. Ceea ce ne arată că fie ea dictatură sau democrație, conducerea României a știut că e necesar să fii popular între oamenii simpli. Diferența e că în trecut se bazau pe instinct, acum pe sondaje. Mi-e teamă însă că de atunci până acum nici unii, nici alții nu au reușit să le schimbe în mult mai bine starea. Noroc că o companie privată le-a dat tablete și i-a re-făcut la modă.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!