Farage e demagogul perfect. Cum scapi de el

Farage a făcut ieri din mână Europei cu nesimțire și pe banii ei. I-a dorit să moară fiind plătit de aceasta măcar cu șapte mii de euro pe lună. Asta mi se pare cea mai tare performanță a sistemului nostru politic.

Am fost atât de toleranți cu toate opiniile, cu toate mizeriile aruncate înspre noi de diverși demagogi, încât aceștia pot să ne pună azi la punct, chiar pe banii noștri. Nu am văzut o doză de neimțire mai mare, chit că trăiesc în România și aici am avut parte de personaje aproape perfecte. Ce-l face însă pe Farage foarte bun? De ce oamenii îl plac, aplaudă și sunt dispuși să urmeze acest personaj care este mai rău decât un politruc al lui Ceaușescu?

Farage folosește credințele oamenilor ca pe un adevăr. Ieri le-a spus colegilor că nu au avut niciodată o meserie decentă, ceea ce aproape cred și eu. Mulți dintre parlamentarii europeni sunt emanația unor conjuncturi politice.

Farage știe să vorbească. Are aplomb, carismă, își alege cuvinte tari, nu îi e frică să mintă, să jignească, să te pună în inferioritate. Privitorul crede că asistă la o luptă și se simte bine ascultându-l.

Farage știe că lumea vrea sânge. El este ipocritul perfect. Critică chiar sistemul care îl hrănește, Este căpușa care îi spune gazdei că nu are sânge de calitate. Sunt convins că el este primul supărat că i-a ieșit referendumul.

Farage, demagogul, face cel mai simplu lucru din lume: distruge. Discursul său țintește toate acele lucruri pe care le vedem proaste și le știm. Ne confirmă credințele că liderii noștri sunt slabi. Dar Farage nu are nicio idee de construcție. Niciuna dintre remarcile sale nu construiește. De asta nici nu știe cum ar putea pleca din Uniune.

Farage țintește inima. Rațiunea, controlul și planificarea îi sunt străine. Așa victoria e mai ușoară.

Cum scapi de un astfel de trol al lumii moderne? Un psiholog american, Craig Malkin, a publicat o scrisoare deschisă cu câteva sfaturi adresate alegătorilor americani. Dar ele se potrivesc în orice parte a lumii. Iată câteva idei

1.Încurajați gândirea articulată.

2.Nu încurajați insultele.

3.Încurajați oamenii care vor să colaboreze.

4.Nu încurajați gândirea în alb și negru, gândirea despre bine sau rău.

5.Încurajați oamenii care își cer scuze.

6.Și pe cei care sunt curioși.

7.Nu-i încurajați pe cei care fug de răspuns.

Argumentele pentru fiecare alegere sunt în interiorul textului lui Malkin. Dar, o să vedeți că, dacă veți aplica grila asta oriunde, chiar și în România, o să aveți câteva percepții schimbate. Ne-ar fi de mare ajutor. Iar primii care ar dispărea sunt clovnii demagogi.

Foto

https://www.youtube.com/watch?v=nQphEsOEh9U

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

10 comentarii la Farage e demagogul perfect. Cum scapi de el

 1. constantin andronic spune:

  Un demagog care a produs dezbinare in UK ,cat si in UE

 2. Julian spune:

  Habar nu aveti despre ce vorbiti. Tipic romanesc, „buni la toate”.

 3. Silviu spune:

  Domnule Striblea, nu vă supărați că vă întreb dar pe ce planetă trăiți? în zelul dumneavoastră pro acest monstru birocratic și nedemocratic care este UE, ignorați cu bună știință criticile perfect valide pe care Nigel Farage le aduce acestui proiect eșuat. Trăim într-o lume care s-a întors cu susul în jos, în care oamenii cinstiți și care spun adevărul sunt caracterizați drept demagogi, iar adevărații demagogi (politrucii UE) sunt caracterizați drept oameni cinstiți și doritori de bine. Această Uniune, tot mai asemănătoare cu defuncta URSS, nu va putea continua în sila și în ciuda dorințelor europenilor, iar dacă acesta este drumul pe care politrucii și comisarii poporului de la Bruxelles au decis să meargă, vă asigur că UE o să moară, indiferent dacă Farage le dorește asta sau nu!
  Eu vă întreb: cât credeți că europenii vor mai permite politrucilor UE să le spună că rahatul de câine este de fapt cremă de ciocolată?

  1. Catalin spune:

   E bine insa cand Ue da bani pentru dezvoltarea Romaniei. E bine cand mergeti peste tot fara vize si cand romanii din UE trimit acasa 7 miliarde de euro anual.

 4. Velu spune:

  Iar un prieten perfect cu care se poate lua de mana sa se arunce in Tamia este Boris Johnson care acum REFUZA sa ia in primire postul de PM pe care Cameron zice ca-l „vacanteaza”. Incredibil ce ne-asumare pe astia doi pacalici: Boris si Făraş.]

 5. Silviu spune:

  Draga Catalin, am impresia ca asemenea autorului acestui articol si tu esti rupt de realitate. Voi suporterii UE veniti invariabil cu aceleasi argmente pnibile si rasuflate, ignorand pe zi ce trece faptul ca UE se transforma intr-o noua URSS dar care acum slujeste interesele neoliberalismului si capitalismului desantat. Vom vedea cat va mai dura structura asta subreda care sfideaza europenii si doleantele lor. Marea Britanie a fost cea care a facut prima bresa dar te asigur ca nu va fi ultima!

  1. Catalin spune:

   As pune mana in foc ca pe undeva si tu traiesti din bani europeni. Tare va mai place Rusia. Tare!

 6. Hacker, politist texan spune:

  Nenea Striblea, esti doar o alta cheita in sistem. Pai Nigel Farage nu este cauza a nimic, el este efectul. Efectul politicilor absolut cretine impuse de scroafa nemtoaia si de bishon-ul ei francez. Este un principiu universal extrem de simplu: actiune si reactiune! In momentul in care Merkel a decis, cu de la sine putere, sa cheme aici milioane de musulmani salbatici europenii au reactionat prin dezvoltarea unei aversiuni fata de acest proiect! Merkel si Holland l-au „creat“ pe Farage si altii ca el! Deschide ochii, nu mai scrie prostii pe care le citesti in presa controlata de Bruxelles!

 7. Silviu spune:

  Dragă Cătălin, te asigur că nu trăiesc deloc din bani europeni şi că nu aş face-o şi dacă aş avea posibilitatea întrucât urăsc UE mult prea tare. În altă ordine de idei, mă văd nevoit să-ţi amintesc de comparaţia mea dintre UE şi URSS, care ar cam trebui să-ţi spună ce părere am eu faţă de urmaşa contemporană a URSS, Federaţia Rusă. De unde concepţia asta stupidă că dacă eşti contra UE eşti neapărat pro Rusia? To încerc să înţeleg raţionamentul ăsta dar îmi este peste putinţă. Oare nu este posibil să fi revoltat de totalitarismul şi lipsa de democraţie care există atât în UE cât şi în Rusia?

 8. Dana spune:

  Jesus….La fel de salbatici sunt considerati si romanii. Si hoti samd. Bineinteles maoritatea pe nedrept. Mai bine v-ati vedea lungul nasului inainte de a arunca cu rahat in altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!