Cum au ascuns rușii zborul lui Rogozin prin România

Ministrul de externe, Titus Corlățean a făcut, luni seară la Ultima Oră, prima relatare oficială despre ce s-a întâmplat cu avionul lui Rogozin. Acesta a trecut cu un charter prin spațiile aeriene ale Bulgariei și României, în drum spre Chișinău. Ucraina i-a interzis acest lucru. Foarte interesant ce spune ministrul Corlățean:

În traducere asta înseamnă că serviciile secrete au știut despre prezența lui Rogozin, dar că rușii au mințit.

Apoi administrația prezidențială a știut tot timpul ce se întâmplă și procedurile au fost respectate. Aveți pe romaniatv.net înregistrarea integrală a interviului cu Titus Corlățean. Interesant este că România nu s-a mai consultat cu nimeni pe acest subiect. Măsura exista și a fost aplicată.

De ce domnul Băsescu exprimă îndoieli privind modul în care s-a procedat este probabil o chestiune de campanie. Și un motiv de îngrijorare. Căci domnii Băsescu și Ponta nu ar trebui să ducă la export conflictul dintre ei. Ce se întâmplă este o chestiune mult prea gravă ca să ne punem poalele în cap. Inclusiv prin declarații de genul: ”Voi decide eu în locul Președintelui”.

Că situația este gravă și va deveni și mai compliactă o arată faptul că adjuntul CIA este aici, că va veni vice-președintele Biden și apoi șeful Pentagonului. Am ajuns într-un moment în care iarăși contăm și se uită lumea la noi, dintr-un motiv nefericit, din păcate. Nu știu dacă va conta foarte mult ce spunem noi, dar ar fi foarte bine ca partenerii noștri să ne vadă ca niște oameni decenți, cum am mai spus aici. Ca să aibă ce apăra. Că în rest sunt un milion de probleme pe care să vă certați. Aici însă nu aveți nimic de împărțit. Noi vrem să fim apărați.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!