Chiar vă doriți o astfel de mașină?

Adică o mașină care să se conducă singură. Să nu puneți voi mâna pe volan. Să știe ea ce are de făcut la semafor, lângă alte mașini sau să-i protejeze pe bicicliști. Google lucrează de ceva vreme la așa ceva și tocmai a prezentat noile rezultate după încă 700 de mii de kilometri, care arată așa:

Foarte frumos. Ar fi însă câteva mici probleme

Una din ele este că mașina care merge singură atentează la un întreg stil de viață. Păi dacă tot dai zeci de mii de euro pe o mașină poate vrei să simți cum merge, să-i simți motorul, să mai bagi din când în când în ea. Să simți viață, nu că ești la birou. Cu o mașină de asta SF, mi se pare că plictiseala va fi cuvântul de ordine. Îmi și închipui șiruri nesfârșite de mașini, aliniate în trafic, cuminți și care, neapărat, să nu polueze.

Pe de altă parte, mi-e din ce în ce mai greu să accept că Google și alții au pornit pe calea lui Big Brother. Dacă tot știu în orice secundă ce fac, ce scriu, ce îmi place și ce nu, măcar să nu mă transporte ei. Și nu-mi pac nici ochelarii ăia ai lor. Mi se par o chestie inumană.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!