Ce rol au procurorii în decizia lui Crin

Au început să vorbească deputații care au împiedicat ca Vlad Cosma să ajungă în faţa unui judecător care să spună dacă poate fi arestat sau nu. Iată și explicațiile:

Marin Ghiveciu, deputat PSD : „Păi şi ce are Parlamentul? Procesul penal merge înainte. Aaaa! Ce, trebuie neapărat să fie arestat?!

Anghel Stanciu, deputat PSD: „Din punctul meu de vedere, eu am votat împotrivă şi voi vota împotrivă mereu.(…) A!! Dacă domnul procuror stă în arest cu inculpatul, atunci da!

Cezar Cioată, deputat PC: „Eu m-am abţinut. Am avut o reţinere în cazul ăsta. Colegul nostru Coman, care n-o fi vreun sfânt, a fost executat scurt în două minute.

Și lista poate continua, dar vă las plăcerea să citiți voi pentru că e un exercițiu minunat. Ca să știți exact cine și cum gândește. Și cum o să mai votați.

Eu unul nu susțin reflexul procurorilor de a merge la arestare preventivă. Dimpotrivă, cred că în cazul gulerelor albe ei abuzează de această practică tocmai ca să-i spargă. În 30 de zile de arest o mărturisești și pe mama. Ba și alte posibile infracțiuni.

Eu nu uit că aceiași procurori și-au dorit și aproape au reușit, în pofida Constituției, să mute reținerea la 3 zile. Asta ca să aveți o măsură și despre cum gândesc ei. Eu, prieteni, vă spun să munciți mai mult să vă faceți dosarele beton, astfel încât probele să nu poată fi îndepărtate, șterse sau ascunse. Știu, e mai ușor cu omul arestat, dar libertatea e o valoare prea mare. Și dacă faceți asta, eu o să vă susțin, așa cum am făcut în marțea neagră.

Dar nu despre asta vorbim. Întoarceți-vă un pic la citatele de mai sus. [citat]Oamenii de mai sus nu au nicio legătură cu principiile enunțate. Ei pur și simplu nu înțeleg că asta e regula, să ajungi în fața unui judecător care va hotărî. Ei au argumente care merg de la experiențe personale până la Dumnezeu.[/citat]

Pur și simplu nu înțeleg că toate aceste decizii se iau de un complet de judecată și că decizia acestuia trebuie respectată cu sfințenie.

Crin Antonescu  spune că a văzut această latură a PSD. Chiar din marțea neagră când s-a opus răsturnării statului în România. Eu cred că acela e momentul decisiv în ruperea USL. Ce a văzut Crin Antonescu, de fapt?

Nimeni în România nu mai poate câștiga alegeri dacă nu respectă principiile care țin de lege. [citat]Țara asta s-a schimbat în ultimii ani. Oamenii au văzut greii momentului intrând la închisoare. Pentru prima dată le-au fost confirmate credințele că au o clasă politică coruptă. Multora le-a și plăcut.[/citat] Nu confundați cele 70 de procente cu un vot împotriva procurorilor. Era un vot împotriva lui Băsescu și mai ales împotriva ideei că ai lui au scăpat tot timpul indiferent de abuzuri.

Există într-adevăr destul de mulţi care cred că procurorii acționează la chemarea Cotrocenilor. Și destul e mulţi care cred că vor profita dacă au președintele. Dar nu suficienţi cât să-ți câștige alegerile.

Pentru că, dacă România are nevoie de ceva, are nevoie în primul rând de dreptate. Iar tot ce au făcut unii domni în Parlament în ultimele luni numai a dreptate până la capăt nu seamănă. Dacă Crin Antonescu a înțeles asta, poate spera. Să fi înțeles, nu să o predice. Să fi înțeles și să o respecte.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!