Ce imagine îi fac amatorii premierului

Sunt nevoit să îmi cer scuze față de privitorii Ultima Oră, emisiune pe care o realizez împreună cu Liliana Ruse, pentru că vineri am difuzat știrea că premierul Victor Ponta a luat masa cu Regele Mihai.

Greșeala nu ne aparține, informația fiind publicată de pagina de Facebook al lui Victor Ponta. Rostesc totuși aceste scuze pentru că mulți oameni ne-au reproșat pe Facebook că noi suntem autorii acestei știri. Și consider că suntem datori să le dăm câteva explicații privitorilor noștri onești.

Informația a apăut după orele 19, pe pagina de FB a lui Victor Ponta cu următorul mesaj:

 

[citat nume =”Facebook Victor Ponta”]„Premierul Victor Ponta a luat masa cu Majestatea Sa Regele Mihai I in cea de-a treia zi de Craciun la palatul de la Savarsin, resedinta regala unde familia regelui isi petrece in mod traditional sarbatorile de iarna”[/citat]

Informatia era insotita de o fotografie cu cei doi. Fotografia era mai veche, lucru pe care nu l-am aflat decât mai târziu. Redacția noastră a avut reflexul corect de a publica această știre de pe un canal de comunicare gestionat oficial. Mai mult, în emisie a intrat purtătorul de cuvânt al premierului care nu a infirmat, dar nici confirmat informația. În general, asta înseamnă că informația e adevărată, dar nu o comentează. Mirel Palada a adăugat însă că asistăm la un eveniment important.

Câteva ore mai târziu, echipa Victor Ponta de pe FB a retras informația și fotografia, înlocuinde-le cu altele. Premierul a fost la Săvârșin și s-a întâlnit cu Principesa Margareta și Principele Radu.

Facebook Victor Ponta

Consider că e o greșeală de amatori. Nu e prima oară când comunicatorii din jurul premierului o comit atât de grav sau își lasă șeful nepregătit. Mai mult, au pus într-o situație neplăcută mai mulți jurnaliști care au publicat o informație oficială. Multă lume ne-a făcut pe noi proști sau ticăloși,  din cauza incompetenților sadea care gestionează acel cont oficial.

O notă specială pentru Mirel Palada: dacă știa de greșeală și de aceea “nici nu a confirmat, nici nu a infirmat”, atunci a greșit. Meseria lui e să-și apere șeful, nu pe incompetenții de lângă el. Iar dacă ei au făcut acest lucru în mod voit, atunci nu sunt decât niște manipulatori de doi bani, care tocmai au pus sub semnul întrebării toate informațiile publicate până acum pe acel cont, cât și în viitor.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Ce imagine îi fac amatorii premierului

 1. Monarhul Pesedist spune:

  Stirea fiind data neverificat e scuzabila datorita celor doi „corifei” ai postului Adularea lui Ponta tv.
  CS & IR, mai exersati, v-ati ales o meserie cam greuta pentru voi.

 2. Monarhul Pesedist spune:

  Foarte buna emisiunea cu masa luata de ponta si carata cu duda la Savirsini….

 3. Catalin spune:

  Acu, ce sa zic. Postacul, tot postac. Cam ce se verifica intr-un comunicat de presa oficial?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!