Câteva sfaturi utile pentru cei care intră în Casa Verde fotovoltaice

(P) Mai jos găsiți un interviu cu Andrei Ștefănescu, director general adjunct al E.ON Energie. Încerc să lămuresc cât mai multe întrebări pe care le-am găsit pe forumuri despre Casa Verde fotovoltaice. Câteva precizări înainte, însă.

Știți că am fotovoltaice de ceva vreme. Am pus fără programul Casa Verde pentru că acesta are o deficiență mare din punctul meu de vedere: timpul îndelungat în care se face instalarea. Dar recunosc că programul încurajează enorm pe toți cei care vor să fie parte din acest sistem. Și, da, vă spun că pentru mine afacerea rentează. Impactul asupra facturilor este clar, iar casa se susține pe timp de zi doar din panouri și și injectez destul de mult. Explic în podcast cu ce m-am confruntat

Între timp, Administrația Fondului de Mediu la lansat programul Casa Verde pentru fotovoltaice, pe rând, în toate regiunile țării. Doritorii sunt mulți, iar banii se epuizează în câteva minute.

Ce faci însă după ce se aprobă subvenția?

Am strâns întrebări legate de durata aprobării, timpul posibil de instalare, blocajele în obținerea documentelor de prosumator, chestiuni birocratice precum subvenții doar la adresa de buletin, dar și despre modul în care îți alegi instalatorul.

Invitatul meu este Andrei Ștefănescu, directorul general adjunct al E.ON Energie. Discutăm și despre programul E.ON Solar Home , care vă pune la dispoziție la cheie o instalație de fotovoltaice.

Iată câteva întrebări pe care le-am strâns de pe forumuri și de pe Facebook și la care primiți răspuns în acest podcast.

1. Cât durează analiza dosarului?

2. În cât timp ai panourile pe casă?

3. Cât durează să devii prosumator ?

4. De ce trebuie să pui doar la adresa din CI?

5. Cât de rentabil este să fii prosumator

6. De ce să alegi un instalator sau altul?

Știu că sunt dezbateri îndelungate despre subiect, dar sper că întrebările pe care le-am pus aici să aibă răspunsuri lămuritoare.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!