Câteva observații la ieșirea Elenei Udrea din închisoare

Elena Udrea a ieșit în urmă cu ceva timp din închisoarea Târgșor și a rostit un mic discurs presărat cu rugăminți de iertare. Câteva observații, la cald.

1. Elena Udrea este încă moale. Vocea i s-a schimbat ușor, semn că cele 73 de zile pe care le-a petrecut închisă și-au spus cuvântul. Încă nu are ritm și e mai cumpănită. Ca să folosesc o comparație din fotbal, încă nu are jocuri în picioare. Dar e doar o perioadă. Doamna Udrea este aici sa rămână și va face valuri din nou. Doar că va fi atentă pentru a nu repeta episodul de la prima arestare.

2. Elena Udrea a trecut de șocul inițial al arestării. Poate în urmă cu o lună două s-ar fi gândit să facă un pas înapoi. Acum e  mai sigură pe ea. A găsit o nișă pe care poate construi. Efortul lui Traian Băsescu din ultimele săptămâni a dat rezultate: există o dezbatere publică privind arestările preventive. Traian Băsescu a pus această temă pe agendă, a cristalizat-o și a devenit argumentată. Cetățeanul slab în fața justiției va fi o teză la care va adera destulă lume. Aici va veni și doamna Udrea.

3. Doamna Udrea și-a păstrat instinctul de politician. S-a recuplat din două propoziții la vectorii de opinie, cărora le-a mulțumit, chiar de două ori, pentru sprijin și echilibru. Apoi a atins o notă mai umană, a celor care stau în închisoare și suferă nedreptăți. Diferență mare față de ziua în care a vorbit de arestarea sutienului.

4. Udrea și Băsescu vor juca în aceeași echipă și în perioada viitoare. ”Mulțumesc domnului președinte” a rezolvat orice controversă. Împreună, cei doi vor fi mult mai puternici, vor avea timp să pună la punct o strategie vor începe o uriașă bătălie de imagine. Primii pași au fost făcuți chiar astăzi, când doamna Udrea a rostit câteva fraze ca și cum procesul s-a încheiat.

5. Gruparea PDL din noul PNL are toate motivele să nu se simtă bine. Elena Udrea a anunțat clar că ei sunt ținta. Și că, probabil, vor fi și ale mărturii decât cele din dosarul privind finanțarea PDL.

Acum aștept curios răspunsul din partea cealaltă. Va fi dur.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!