Cât ai economisit anul trecut cu abonamentul tău medical?

*advertorial

Lucrez în Pipera. E zona orașului cu cea mai mare densitate de corporații, dar și reprezentanți ai unei culturi noi de muncă în țara asta.  Oameni tineri care muncesc mult, dar care au și beneficii pe măsură. Și cred că de muncit muncește toată România, dar cultura beneficiilor adăugate salariilor mai trebuie să se extindă. De asta și scriu rândurile următoare. 

Într-una dintre zile vorbeam cu mai tinerii mei vecini despre viteza schimbării locurilor de muncă în România. Spațiile comune din complexul în care lucrăm favorizează interacțiunile. Iar unul dintre ei mi-a povestit că este pe picior de plecare din compania sa. Un loc de muncă mai atractiv, șefi mai puțin complicați, salarii mai mari. Știți deja argumentele fiecăruia dintre noi. Dar… Și aici a apărut un dar complet neașteptat. 

Omul nu se grăbea cu plecarea, ci o amâna pentru anul viitor pentru că avea de făcut niște analize mai complicate. Iar compania la care lucra îi oferea pe lângă salariu un abonament bun la o clinică medicală. “Și vreau să beneficiez de el până rezolv o problemă de sănătate.” Dar cum a ajuns abonamentul atât de important? Răspunsul e mai jos. 

1272 de lei economii cu un singur abonament. 

Am la rându-mi un abonament la Regina Maria. Am mai povestit despre asta. Abonamentul meu nu este plătit de companie, ci ales de mine cu serviciile pe care mi le-am dorit. Dar nu e o diferență foarte mare față de restul abonamentelor. Iar un principiu este cel care le unește pe toate: capacitatea de a genera economii pentru toate părțile implicate. 

Recent, Rețeaua de Sănătate Regina Maria a făcut un update la aplicația de mobil. Iar acum ai o secțiune nouă în care vezi ce economii ai făcut având abonamentul. Un tabel îți arată diferența de preț dintre consultația sau intervenția la liber și cea cu reducere din abonament. 

Anul trecut am făcut o mică intervenție chirurgicală despre care am povestit în Vorbitorincii și la care lumea s-a amuzat copios. Știți voi, întâmplarea cu domnul doctor și rezidentele care au asistat la intervenția mea inghinală. Față de veștile bune și zâmbetele de atunci am mai adăugat una acum.

Intervenția și controalele ulterioare m-au costat ceva bani, dar mai puțin cu 1272 de lei decât ar fi trebuit să plătesc în mod obișnuit. E mult? E puțin? Pentru bani dați de fapt în șase săptămâni, cred că este o sumă importantă. 

Abonamentul este nu numai un sistem de prevedere/prevenție, dar și un sistem de economii. Mai ales că, dacă-l ai, primești câteva beneficii importante. Iată cam ce primesc eu pentru tipul de abonament pe care-l am. Știu că multă lume se plânge că nu găsește un doctor instantaneu, dar la Regina Maria, v-am arătat data trecută, chiar găsești doctori de pe o zi pe alta. Într-adevăr, dacă vrei un anumit doctor, atunci trebuie să aștepți. Dar sistemul de rating al medicilor și CV-urile afișate pe site te ajută să rezolvi situația cât se poate de convenabil, căutând un alt medic cu pregătire similară. În plus, dacă ai nevoie să mergi la o anumită specialitate, nu la un anumit medic, aplicația de mobil îți arată primul loc disponibil conform cerințelor tale.

O altă noutate este că acum abonamentul îți arată,în aplicație numărul de medici i de servicii la care ai acces în mod gratuit. Adică individualizează clar ce poți primi de valoarea banilor tăi.

Ce câștiguri aduce de fapt abonamentul pentru companii și angajați? 

Economisire pe toate planurile. Când contribuie și compania și salariatul, costul sănătății este mai ușor de suportat. Tehnic, compania plătește o parte din banii pe care un angajat oricum îi dă pe sănătate. Iar salariatul nu suportă singur costul unor momente mai complicate ale vieții. 

La rându-i, compania are și deduceri fiscale de până la 400 de Euro în fiecare an pentru fiecare dintre aceste abonamente. Acest sistem mixt în care companii, stat și salariați se sprijină unii pe alții este de fapt o formulă de echilibru cu care societatea europeană se poate lăuda. 

Abonamentul este o formulă de prevenție. Dacă tot dai banii pe acest instrument, atunci poate și beneficiezi de el. Nu doar în momentul în care te doare. Când ai sute de analize gratuite cum ar veni, adică plătite din timp, n-ar fi rău să le și faci. Ca să dai valoare banilor tăi, măcar. Și un pic de atenție sănătății. 

Loialitatea, da. Țineți minte discuția de mai sus. Un tânăr și-a făcut corect calculul că nu schimbă clinica medicală, chiar dacă are un nou serviciu. Și știe că, la viitorul loc de muncă, va trebui să facă aceleași cereri, chiar dacă se va schimba compania furnizoare de servicii medicale. Iar oamenii chiar apreciază că li se oferă posibilitatea de a avea un partener medical. 

Rețeaua uriașă de medici, în cazul Regina Maria. Cred că este greu de găsit o altă rețea care să bată serviciile oferite de această companie. Un abonat al companiei are acces la peste 450 de clinici și 3000 de medici. Iar întreaga experiență este digitalizată. Tehnic, de la programare, la plată, la discuția cu medicii, totul se poate desfășura online. Inclusiv comparația între analizele mai vechi și mai noi. 

Și încă un argument la care țin foarte mult și pe care vi l-am prezentat in extenso lunile trecute. Abonamentele medicale pun în viteză economia României. În acest moment, aproape 2 milioane de români au abonamente medicale. Iar investițiile realizate de companiile medicale pe baza abonamentelor au depășit 2,8 miliarde de Euro. Și încă ceva interesant. Fiecare loc de muncă generat de abonamente duce la crearea a alte două noi locuri de muncă în economie.

Și cu toate astea, România rămâne țara cu cele mai mici cheltuieli medicale pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Doar 1310 de Euro față de 3500 față de media europeană. Cumva sistemul privat adaugă la contribuția noastră, iar cifrele astea pot fi îmbunătățite. 

Cred că sunt destule motive să vă gândiți la un astfel de abonament. 

*Articol promovat de Rețeaua de Sănătate Regina Maria

Foto

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!