Auziți gemete, domnule Tăriceanu? Ascultați-le pe astea!

După ce Liviu Dragnea și-a cerut scuze românilor din pușcării, în fața întregului popor, a venit vremea ca lumea să primească un scuipat în freză și de la domnul Tăriceanu. Las deoparte comparația plastică dintre Koveși și Ceaușescu. E războiul lor, doamna Koveși are arme să-i răspundă. Rămân însă stupefiat la sensibilitatea domnului Tăriceanu față de pușcăriile românești. Și la organul receptiv pentru suferințele colegului Liviu și a ale altora. 

”Degeaba am tras semnale de alarmă, liderii europeni sunt surzi la ele, precum şi la gemetele celor care au ajuns în puşcărie din cauza abuzurilor înfăptuite de Laura Codruţa Kovesi şi a sistemului care o ţine în funcţii,” zice domnul Tăriceanu. 

E bine că auziți gemete domnule Tăriceanu. E bine că auziți gemete de deținuți și gemete ale democrației. Pentru că asta vă deschide urechea și pentru alte gemete. Mai profunde, mai puternice și mai adânci ale acestei țări. Gemete ale oamenilor care v-au trimis în Parlament repetat. Gemete ale oamenilor cărora le-ați fost prim-ministru.

Poate o să auziți astfel gemetele părinților care și-au pierdut copiii în spitale după Colectiv. Poate o să auziți gemetele celor care au murit pentru că nu erau feșe, mese de operații și camere sterile. Poate o să auziție gemetele celor care au murit colcăiți de bacterii ucigașe, ale celor care nu au avut pastile, ale celor care nu au mai plecat din țară.

Dacă tot auziți gemete, poate ar trebui să le auziți pe cele ale miilor care mor anual pe drumurile ce ar fi trebuit să fie autostrăzi. Poate le auziți pe cele ale oamenilor care mor de praf și sufocare în orașele României. 

Sau poate auziți gemetele copiilor care au murit în haznaua școlii. Sunt mai mulți la număr, împărțiți între numeroasele locuri în care wc-ul nu a ajuns în școala românească 

Dacă ați auzit un geamăt, poate îl auziți și pe cel al Alexandrei care suna la 112 și spera că o să vină cineva să o salveze. Cineva din statul pe care l-ați condus ani buni. 

Poate o să auziți gemete din depărtare, de la o grămadă de oameni care au ales să se chinuie în afara României, chiar și în timpul în care erați premier al acestei țări.

Dacă vă concentrați puțin și vă luați ochii de la pușcărie, o să auziți gemete peste tot, domnule Tăriceanu! Sunteți preocupat de democrație? Perfect. Și noi, dar forma cea mai bună a acesteia se exercită, în primul rând, în afara pușcăriilor. Ați creat în ultimii ani un sistem care a venit în întâmpinarea tuturor celor aflați în pușcărie sau a celor urmăriți penal. I-ați scos de acolo, le-ați anulat procesele, le-ați întors procesele, le-ați dat o sumedenie de instrumente de apărare. E destul. 

E timpul  să reveniți și să vă uitați la oamenii care nu sug de la stat și nu le pasă de gemetele din pușcării. Sau să plecați. Nu o să geamă nimeni. 

Foto: Inquam 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Auziți gemete, domnule Tăriceanu? Ascultați-le pe astea!

  1. Florin Popa spune:

    Impresionant articol. Si la obiect. Felicitari dle Strblea.

    1. Ionita spune:

      Ar fi trebuit să geamă și el câțiva ani, dar făcând parte dintr-o clasă,, sus pusă”, a fost protejat de colegii din parlament!? Vorba proverbului -,, corb la corb, nu-și scoate ochii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!