Vă arăt un proiect al copilului ca să aflați ce se aude în căștile puștimii

Vladimir nu se întâlnește cu gusturile noastre muzicale. Poate atunci când era mic să fi avut o plăcere comună cu noi. Și obsedantă. ”Piesa trei de la Van Halen.” Asta își dorea în drumurile cu mașina. Să asculte de 26 de ori ”Ain’t talkin’ ‘bout love ” de la Van Halen. 

Altfel, gustă un pic din rock-ul maică-sii. Și deloc din pop-tart-ul meu. Poate uneori să asculte cu un oarecare sentiment de frondă câte ceva din explorările muzicale pe care le fac eu prin diverse podcast-uri. Dar cam atât. Are drumul lui și singur și l-a găsit. Nu știu dacă e o fază de moment sau va dura. Cert este că el consumă o gașcă de tipi a căror depresie este demnă de o cauză mai bună. Dar e doar părerea mea. Sunt convins că și copiii voștri trec pe acolo, așa că trebuie să știți câteva lucruri despre ei. Eu am început cu piesa asta. 

Dar ca să știți mai bine despre ce e vorba, vă prezint un proiect pe care l-a avut la ora de muzică. Probabil melodia sau artistul preferat. Am găsit foile prin casă, nu știam de ele. Erau pe jumătate aruncate. ”Nu am mai apucat să-l prezint, pentru că s-a terminat ora.” Deci, să-l facem public. Mi se pare important. Scuzați lipsa diacriticelor.

 

Muzica : Emo Rap

Artist specific : Gustav Elijah Ahr aka. LiL PeeP

 

Aceasta specie de muzica este foarte tanara, explodand in popularitate in anul 2016. Artistii care au influentat mult acest gen au fost Gustav Elijah Ahr cunoscut sub numele LiL PeeP si Jahseh Onfroy cunoscut ca XXXTENTACION.

Subiectele abordate de acest stil de muzica sunt de cele mai multe ori depresia, abuzul de substante si alcool, dar si dragostea sau mai exact pierderea acesteia. In aceste melodii, artistul isi exprima dorinta de a scapa de aceste stari, iar de obicei acesta descrie alcoolul si alte substante ca o cale de scapare temporara. Sentimentele de la dragoste, durere, depresie si melancolie pana la dorinta de a muri sunt provocate de o persoana iubita care a plecat, o despartire sau pierderea unor prieteni care s-au dovedit a fi falsi, dar si excluderea generala din societate din cauza aparentelor.

Multa lume apreciaza acest stil de muzica pentru ca simte ca cineva ii impartaseste trairile, precum artistul care a a gasit la randul lui o cale de evadare temporara in lumea muzicii.

LiL PeeP

Lil Peep a fost unul dintr e cei mai mari artisti ai acestui stil muzical. Nascut  pe 1 noiembrie 1996 in Long Island, SUA, el a murit pe 15 noiembrie 2017, in timpul unui turneu in Arizona, Statele Unite.

Nascut inntr-o suburbie mica in Long Island, acesta nu a fost prea avut sustinere, in materie de bani, mama lui fiind singura. De la o varsta mica acesta a suferit din cauza singuratatii si a bullying-ului constant. El mentioneaza aceste aspecte in melodii precum “Cry Alone”(Tell the rich kids to look at me now) sau “We Think To Much” (Nobody wants to talk to me/But everyone wants to walk with me/And I’ve always been that kid”). Nu a durat mult pana acesta a inceput abuzul de substante: alcool, tigari, Xanax.         

Gus (Lil Peep) isi facea mereu tatuaje foarte “vizibile” precum pe fata. Acesta era modului de a spune “nu imi pasa’. Unul dintre cele mai importante tatuaje ale lui este unul din coltul drept al fruntii lui care spune “Crybaby”, tatuaj pe care si l-a facut cand a devenit cineva in lumea muzicii ca sa ii aminteasca de cine era inainte.

 A scos primul album in 2015 intitulat “Lil peep, part. 1” cu una dintre cele mai importante melodii ale lui “ Praying To The Sky”. Albumul mare, urmator, a fost “Crybaby”. Acesta nu contine neaparat cea mai buna muzica a lui, dar a fost primul  album care chiar a decolat în topuri muzicale. Ultimul disc a fost “Come over when you’re sober pt.2“,  acesta fiind, de fapt, post mortem, continuarea la prequel-ul sau “COWSY pt.1.                 

Gustav a decedat in turneul din Arizona din cauza unei supradoze de Xanax, amestecat Fentanyl. Multi spun c-a murit cu titlul de legenda. Ultimile lui  postari pe retelele sociale au fost despre fanii sai, despre cum ii iubeste si cum nu i-ar schimba pentru nimic in lume. Moartea lui subita a socat multi oameni si a devenit un reper trist al acestui stil muzical.

 

                        LiL PeeP. Die young. Live forever.

 

Vladimir nu are încă 13 ani. Dar deja are acees la o lume complicată și plină de tenebre. De ce nu mă îngrijorez foarte tare? Pentru că eram doar un pic mai mare când am văzut The Doors, film care a răscolit societatea conservatoare a Vasluiului. Nu m-am apucat nici de droguri, nici de băut în exces, deși modelul îl aveam în față. Povestea m-a fermecat. La fel și cea a lui Kurt Cobain. Dar am găsit drumul. 

Sunt convins că și lui îi va fi la fel. Eroii s-au schimbat. 

Una din sursele de documentare a lui V.

Pentru mai mulți de genul, intrați aici

Foto 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Vă arăt un proiect al copilului ca să aflați ce se aude în căștile puștimii

  1. Avatar Bogdan spune:

    Dar chiar nu suna rau…si felicitari profesorilor care au initiat proiectu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!