Terorism vs făcăleț

Știu c-ați zâmbit, dar cetățeanul Florin Morariu trebuie felicitat. ”Basketul său în the cap-ul” teroristului este poate cel mai bun lucru care ni s-a înâmplat în ultima vreme. Știu că nu e cea mai deșteaptă treabă să te pui cu un făcăleț în fața unei coaliții de tâmpiți spălați pe cap, dar este musai eficient.

Eficient pentru că el vine să marcheze un lucru foarte clar. Florin Morariu nu a fost scos în stradă cu navetele în mână de vreo credință ideologică, de vreun sentiment anti-musulman sau pentru că vrea să facă parte dintr-o coaliție a dreptății. Sau de furie împotriva unor nemernici. 

Florin a ieșit în stradă pentru c-a văzut câțiva semeni în nevoie. I-a auzit strigând, i-a auzit fugind și a simțit nevoia să le dea o mână de ajutor. A făcut cel mai simplu și mai curat lucru de putință. El știa că este acolo să muncească pentru un pic mai bine alor săi și celor din jur. Iar când oamenii din jur au de suferit, știe clar că și el are de suferit. Dacă ar fi să vorbesc foarte complicat, sâmbătă seara lui Florin Morariu i-a fost zdruncinat sistemul de valori. Oamenii trebuie să muncească și să-și vadă de treabă. Și să se distreze când pot și au cu ce.

Nu e mare lucru de interpretat aici, dar e un semn bun. Florin a viralizat lupta împotriva terorismului. În opoziție cu o fotografie care arată un cetățean fugind de atacatori cu o bere în mână, al nostru a pus mâna pe ce-a găsit la îndemână și și-a făcut dreptate. Și le-a spus tuturor că nu va pleca de la Londra pentru că acolo e viața lui, munca lui și felul lui de-a fi. Și-a apărat lumea.

Și pentru că nu se putea altfel, ăsta-i datul nostru, a pus mâna pe un făcăleț. Știți, mămăliga explodează greu, dar și când o face, toată Europa o știe. Iar Europa tocmai și-a mai câștigat niște apărători. Bravo, Florine!

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!