SRI s-a supărat: ”internetul e anarhic”

Ascultați-l pe domnul general Dumbravă și băgați la cap:

Hmmm ”Modifică conștiințe, modifică culturi, unește națiuni și continente….” Periculos, mai ales că o face cam ”anarhic”. Iar asta nu e pe placul niciunui stat. Cum adică? Ăștia mici și care nu știu nimic de lume să se miște, așa, de capul lor? Și să facă ei lucruri care să ne scape de sub control?

Fără calculatoare oamenilor ăstora le era ușor. Urmăreau telefoane, infiltrau grupuri, trăgeau de limbă pe unul sau pe altul, aveau lucrurile sub control. De când toți avem acces ușor la tehnologie suntem mulți și imprevizibili. Greu de urmărit. Nu știi de unde apar problemele. Așa că e mai simplu să-i consideri necinstiți pe toți oamenii. Drept urmare SRI vrea să ne înmatriculăm calculatoarele și mai ales să intre în ele când și cum vor. FĂRĂ MANDAT JUDECĂTORESC. Repet: FĂRĂ MANDAT. APADOR.CH a fost la dezbaterile din Comisia SRI:

Potrivit proiectului de lege privind securitatea cibernetică, percheziția informatică se poate efectua chiar dacă persoana vizată nu a comis nicio faptă penală/infracțiune și fără să mai fie nevoie de autorizația unui judecător. Deci, o consecință gravă a adoptării proiectului de lege este că persoanele care nu comit infracțiuni vor avea mai puține drepturi și garanții decât cele care comit infracțiuni.

Eu zic că în acest moment doar au făcut o încercare. Dacă vă uitați pe înregistrare o să vedeți că s-au izbit de un zid de argumente de bun simț. Dar vor reveni. Vor faci pași mai interesanți, mai subtili, care îi vor aduce mai aproape de ceea ce vor. E tendința generală.

Nu uitați că au obținut înregistrarea cartelelor telefonice, o măsură refuzată de societatea civilă, și că au triplat numărul ascultărilor. Și nu pot decât să constat că nimeni în statul ăsta nu investește niciun ban să ne învețe copiii cum să se ferească de pericolele internetului. Banii sunt doar sub supraveghere.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!