Și în spitalele private se dă șpagă

Studiul este publicat de romanialibera.ro :” aproape 70% dintre români au spus că au fost nevoiţi să ofere sume de bani sau cadouri personalului medical, pentru a beneficia de mai multă atenţie. Dintre aceştia, 84% au indicat instituţiile publice de sănătate, în timp ce 5% au menţionat instituţiile private.

Eu înțeleg cine ia șpagă. Că am văzut și am auzit în ultimii ani niște șpăgi enorme la privat. Și niște furturi de îți stă mintea în loc.

Mai greu este să înțeleg cine dă șpaga asta. Cum faci la spitalul privat? Dai un ban la recepție și apoi umbli cu plicul după medic, deși l-ai plătit oficial? Dai la asistente să fie atente la injecție sau să vină la oră fixă? Sau la infirmieră să schimbe cearșaful? Păi nu se duce lumea acolo pentru condițiile de hotel? Pur și simplu, cred că e atât de înrădăcinată ideea că la spital trebuie să dai, că reflexul ăsta funcționează și la privat.

Și încă ceva. În medie, banii dați ajung la 337 de lei de persoană. Soluția v-am mai spus-o aici.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!