Rău am ajuns: EBa vorbește de așternuturile lui Stolojan

Elenei Băsescu i-au luat foile din față, ori, pur și simplu, a spus ceva din suflet. A rezultat o declarație jignitoare, cum rar mi-a fost dat să aud în politică de la bărbați. Și n-a fost o scăpare. M-am uitat pe toată conferința. Declarația asta nu a fost provocată de o întrebare. Ba, mai mult, când a vrut să o spună prima dată a fost întreruptă de Tomac. I-a spus  șșșt, i-a pus mâna pe braț să-l oprească, l-a ascultat, după care a revenit fix cu cuvintele de mai jos:

Dacă asta e strategia, atunci e greșită în foarte multe feluri. Unul din ele este că, în România, pentru un bărbat de 71 de ani, declarația asta are un miez de laudă. Al doilea îl explică chiar Stolojan

Ce spun eu:

E posibil ca PMP să aibă o strategie în care să arate că e un partid tânăr în blugi. Dar cu ce te ajută dacă tocmai ai făcut un atac descalificant?

De ce nu candidează EBa?

Numele Băsescu ar putea să tragă în jos lista. Ar fi creat un punct vulnerabil pentru că toți adversarii ar fi spus că este un partid pentru fata Președintelui. Așa se vorbi doar de ”nevestele disperate” ale celorlalți. Un eventual eșec nu va fi decontat de familia Băsescu. Hotărârea cred că s-a luat în ultima clipă de vreme ce s-au adunat semnături și  i s-au făcut invitații EBei să vină în partid. Mai este și varianta în care PMP nu are în fapt cele 5 procente necesare pragului.

Ca independent, EBa nu ar fi reușit căci nu mai are la dispoziție o mașină de partid care să voteze, pe ascuns, în favoarea ei. La schimb  a primit candidatura la parlamentare, peste doi ani și jumătate. Ea și-a anunțat această intenție ieri.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!