PSD, mai bine ridicol decât fără putere

Hai să ne uităm un pic în trecut. Petre Roman a fost zburat de Ion Iliescu când stabilitatea sistemului comunist era în pericol. Emil Constantinescu i-a tras guvernul de sub fund lui Radu Vasile când nu mai răspundea la comenzi. Adrian Năstase a devenit ”arogant” în relația cu Ion Iliescu când a început să controleze mai bine partidul ca șeful. 

Băsescu l-a vrut dispărut pe Tăriceanu când nu au mai fost în alianță. Dar l-a dat jos pe Boc ca să-și rezolve criza de imagine. Drept răspuns, Blaga i l-a dat jos pe MRU. Sesizați un tipar?

Căderea guvernelor în România sau dinamitarea lor nu are legătură cu performanța sau ideilor acestora. Căderea guvernului Ponta este un caz special, născut dintr-o emoție populară. Dar, în general, băieții aceștia ș-au bătut între ei pe spatele nostru.

Tiparul este similar în 2017, dar aici intervine decăderea completă a clasei politice. Ați remarcat că PSD nici nu poate să explice de ce vrea să-și dea jos propriul guvern? Că niciunul dintre ei nu reușește să articuleze, pe puncte, ce îi reproșează lui Grindeanu?

Asta ar fi din două motive. Odată pentru că nu prea au concret ce. Nu că Grindeanu a transformat România, dar în comparație cu alte guverne nu e nici mai prost nici mai rău. Apoi pentru că toată lumea umblă cu scriptura în mână ca în biserică și se închină la programul de guvernare pe care îl folosesc ca pe o pavază. 

Dar ei nu pot explica, aplicat, cu graficele în mână, ce au să-i reproșeze lui Grindeanu. De slabi ce sunt. Dar înțelegeți acum de ce au luat Legea salarizării de la guvern și-au dat-o la Parlament? Ca Grindeanu să nu se poată lăuda cu nimic. Dar stau acum să mă gândesc: dacă guvernul este atât de prost, iar voi nu puteți explica nici măcar atât de ce nu plecați de tot?

Adevărul trebuie căutat în altă parte. Lucrul care nu funcționează cum își dorește Dragnea este marea restaurație. După episodul din iarnă, Grindeanu și-a dat seama că nu va mai exista politic dacă va merge doar pe mâna lui Dragnea. Cel din urmă nu mai are nimic de pierdut. Așa c-a refuzat, probabil, să ia parte la toate combinațiile care să reseteze cadrul juridic într-unul mai plăcut PSD. Vezi și modul în care ministrul justiției îi răspunde lui Dragnea de-a lungul timpului.  

Și ar mai fi ceva,  iar Dragnea știe bine. Cu cât stă mai mult în funcție, orice prim-ministru capătă putere și vizibilitate. Ori asta e pierzania lui. 

Așa că Dragnea se poartă ca într-o sectă. Defilează cu cartea de căpătâi în mână și acuză în stânga și în dreapta de deviaționism. Căci e mai bine să fii ridicol decât fără putere.

Altfel, ați remarcat că PSD poate să facă un scandal politic și când e singur la putere și nu are opoziție.   

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!