O gașcă de incompetenți lacomi pune România pe butuci

Două știri de zilele trecute. Din prima aflăm că primarii nu acordă bursele de merit și nici măcar cele sociale pentru că nu au bani. De fapt, nu le mai acordă așa cum prevede legea. Fie au mărit plafoanele, fie le ignoră în timp ce și-au mărit salarile și veniturile.

A doua știre este o grozăvie și mai mare. La Vaslui, la Direcția Copilului, și-au mărit atât de mult salariile încât nu mai au bani pentru copiii nevoiași. Ba, mai mult, Direcția  acumulat datorii de 30 de milioane de lei. Iar în județ sunt atât de multe primării care nu mai au bani în județ încât în curând activitatea va fi blocată.

 

Și nu e singurul caz. Acum funcționarii se gândesc cum vor ieși din această situație dacă guvernul nu plătește. Ar trebui fie să taie lefurile înapoi, fie să dea oameni afară. Asta dacă nu vin bani de la buget, așa cum se așteaptă ei. Și cum vor face presiuni. 

Guvernul Tudose are de luat acum o decizie capitală: ori îi lasă să moară, ori plătește rețeaua care îl ține la guvernare și unge mașina politică și clienții ei. Dar aici avem de judecat ceva mai mult: aceste episoade, devenite aproape fenomen, ne arată cine sunt oamenii care conduc România. Hrăpăreți, iresponsabili, ei dovedesc acum că văd funcțiile lor drept un premiu personal și nu cu dedicație pentru comunitate. 

Toți acești oameni au avut în față bugetele și au știu pe ce bani se bazează. Au știut că nu există bani pentru salariile mărite. Dar în ciuda acesti lucru și-au aprobat măririle sperând că noi vom plăti această notă. Pentru că așa a fost până acum. Nicio secundă nu au gândit că așa ceva nu este posibil. Și nu le-a păsat de ceea ce au de făcut dincolo de leafa lor. 

Oamenii și-au dat măsura. Și-au confirmat gândirea și statutul. Aici nu vorbim de administrație publică dedicată comunității, ci lideri feudali care își conduc comunitățile în mos discreționar și fără o perspectivă. Important este ca rețeaua lor să fie funcțională și bine plătită. De data aceasta și-au dus incompetența la un nou nivel, acela al cruzimii. Pentru că nu mai asta poate fi nepăsarea cu care se adresează problemelor reale ale societății lor. Aș prefera ca răspunsul guvernului să fie la fel de crud.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la O gașcă de incompetenți lacomi pune România pe butuci

  1. dorin spune:

    nimic despre salariile marite ale demnitarilor?
    la nivel local, ca la nivel central

  2. Dar la puscarie nu pot intra? Adica guvernul sa nu le dea bani, iar ei, pt ca nu pot plati bursele ori ajutoarele, sa fie trasi la raspundere. Nu se poate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!