Mică poveste cu o româncă la curtea Prințului. Și cu o inimă mare

Aura Woodward este românca directoare a Fundației Prințului de Wales, cea care se ocupă de satele din Transilvania. Rolul și rostul ei este să pună în practică ideile fundației și să participe la strângerea fondurilor pentru ce au de făcut la Viscri și în alte sate. Sufletul ei este de moață, născută în Apuseni și crescută la Cluj. 

Aura a fost jurnalist BBC, dar în 2004 a dorit să facă altceva. Să lucreze direct cu oamenii. A plecat din presă și a ajuns  la o fundație a Prințului Charles care se ocupa de satele transilvănene. A fost ca și cum a ai apăsa butanul I feel lucky de la Google. Pentru că asta a făcut. A căutat pe Google un loc de muncă, unul care să aducă la un loc Anglia și Transilvania. 

Apoi, la prima întâlnire cu Prințul Charles, nimeni nu a avertizat-o că aceasta se va întâmpla. A venit la muncă în pulover și a vrut să fugă atunci când a auzit de vizita regală. Prințul a trecut peste protocol, însă, și a vorbit cu ea îndelung despre Transilvania. Ani mai târziu avea să ocupe funcția care decide tot ce face Fundația în Ardeal și nu numai.

Aura povestește mai jos despre ziua în care a primit o scrisoare de la soția unui militar român care voia să meargă la Invictus. Dorința Ancăi Grădinaru, căci despre ea este vorba, era să ajungă la Prințul Harry. Aura a trimis scrisoarea viitorului Rege, dar întâmplarea fericită face ca Harry să fi fost de față. Pentru că timpul era scurt și alte șanse nu mai erau, Prințul Charles a plătit din banii săi deplasarea la Invictus a militarilor români. 

Alături de banii săi se strâng și alte fonduri pentru satele din Ardeal. Aura povestește că ideea unei case la Viscri a fost ca mai multă lume să se alăture pentru salvarea satelor săsești. Aceasta este una dintre moștenirile pe care Prințul vrea să le lase lumii. 

După venirea Prințului, În Viscri au apărut 40 de afaceri. A apărut și un program destinat fermierilor români, dar și unul care ajută militarii să-și găsească un rost după ce ies al pensie. 

Și, desigur, aflați din interviu, rămâne moștenirea superbelor case săsești. Cea din Viscri poate fi vizitată și o să vă placă prin gândirea sa simplă, dar și prin curtea țărănească unde angajații cresc legume. Audiție plăcută!

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!