Gabriel Musteață: „La Ape au ajuns oameni de la Loto și de la grădinițe”

Inginerul hidrotehnist, Gabriel Musteață, de la Apele Române, mi-a spus că stă acasă, alături de copilul de clasa a V-a. De când a vorbit în Recorder despre angajările ilegale de la Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad, viața sa s-a complicat.

O jumătate de Românie l-a sprijinit și a mai spus o dată că avem un curajos în față. Cealaltă l-a privit chiorâș și l-a luat la înjurat. Ba, mai mult, mașinăria politică i-a adus pe cap postaci și câteva pseudo-dezvăluiri. S-ar putea ajunge astfel la concluzia că Gabriel Musteață nu este numai cel mai important om de la Apele la Iași și că în jurul lui se învârtesc deciziile, dar și că și-a angajat familia acolo. L-am întrebat despre asta și a fost sincer. Răspunsurile sunt în interviu.

Altfel, am fost curios să văd până unde merge politizarea în administrația publică din România. Și am aflat că ea acoperă o mare gamă de decizii. De la cereri ilegale pentru deplasare a unor utilaje, la măsluirea unor concursuri. Dar, mai grav la presiuni făcute prin intermediul corpului de control.

Cât de protejați suntem în fața inundațiilor

Răspunsul domnului Musteață este la limită: „Încă suntem siguri că lucrurile funcționează bine.” Dar tot el spune că instituția în care a lucrat se deprofesionalizează pas cu pas. Și că în timp se vor vedea urmările acestei lucru. Un exemplu este chiar colega pe care a dat-o în vileag. La un moment dat aceasta a dat unui pârâu din Botoșani debitul Dunării pentru că nu făcea diferența dintre litri și metri cubi.

Este clar în acest moment că există o diferență de abordare între politicieni și specialiști, iar Gabriel Musteață mi-a explicat pe îndelete acest lucru. Și care ar putea fi consecințele sale. Dar există un lucru mai grav.

Gabriel Musteață nu a refuzat să lucreze la Ape după reorganizare

Inginerul spune cu subiect și predicat că premierul a fost mințit de către funcționarii de la Ape. După reorganizare, el a semnat o cerere de reîncadrare la Apele Române, dar aceasta nu a mai avut loc. Iar asta trebuie știut. Întregul interviu este mai jos.

Mai am câteva recomandări

Aici am scris despre cazul Ianculescu

Aici au început dezvăluirile lui Gabriel Musteață

Și nu uitați că în fiecare zi aveți acces la Vorbitorincii

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!