Eu îl susțin pe Mirel Rădoi

Ca unul care a cântat pentru Mirel Rădoi pe Ghencea, fenomenul de azi este ieșit din comun. Mirel a fost căpitanul Stelei pentru că nu a cedat niciodată. El a preluat de la Lăcătuș răutatea aceea pe care publicul o adoră. Știe exact că acolo este unul care nu se predă și-i trage pe toți după el.

Mirel Rădoi prăbușit nu este ceea ce știm noi. Iar un Mirel Rădoi dezorientat pe teren este chiar de necrezut. Fără îndoială că fostul fotbalist trece prin momentul cel mai greu al carierei sale. Și, probabil, e cu atât mai neobișnuit cu cât el nu a fost niciodată un jucător fluierat de toată lumea deodată. Or, acum, după declarațiile de duminică, Mirel a ajuns întruchiparea unei noi căderi în fotbal. Eșecul e parte din noua sa natură , iar pe lângă fluierături s-a ales și cu hohote de râs.

La un moment un fost mare sportiv mi-a spus după un meci prost că ”înfrângerea este parte din joc.” Ei știu asta și este cu atât mai dureros. Noi nu vrem să acceptăm că înfrângerea e parte din jocul nostru de ani buni și-n majoritatea timpului.

Viața nu este un drum pavat de succes. Eșecul, ghinionul, nerealizarea sunt acolo și vin în diverse forme, în fiecare zi. Fiecare dintre noi le trăiește. Doar că nu are șansa să fie fluierat de o țară întreagă. Eșecul nostru ne aparține doar nouă și ne macină în interior. Nu-l vede nimeni. Și nici nu e nimeni să ne ajute și să ne împingă mai departe.

Eșecul lui Mirel și al Naționale este însă și al nostru. Deosebirea este că de fiecare dată este treaba noastră să ne punem în spatele lor și să-i împingem mai departe.

De asta, azi, eu aleg să-l susțin pe Mirel. Și pe Naționala României. Pentru că nu pot să cred o secundă că se vor duce pe teren fără să vrea. Fără să poată, e posibil. Să greșească? E firesc. Dar sunt sigur că măcar Mirel va face tot ce-i stă în putință ca să câștige diseară. De asta eu voi fi acolo unde trebuie să fiu. Alături de echipa mea Națională.

Pentru că asta e treaba mea. Să-i susțin. Iar dacă ei nu pot, o să-i schimbăm și o să mai încercăm o dată. Și tot așa o să-i susțin și atunci. Până vor face ceea ce așteptăm cu toții. Altă cale nu știu.

Foto: Octav Ganea, Inquam Photos

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!