Deputatu’ care-i arde capu’

”O să ne trezim că avem limba maghiară pe toate plicurile şi că nu mai avem voie să ne scriem scrisori în română! Ba chiar că la ghişeele poştei o să ni se vorbească numai în maghiară, ca în secuime. ” Citatul aparține domnului deputat PSD Bogdan Diaconu, apărător al valorilor naționale. Și a venit în contextul în care Magyar Poșta își anunțase intenția de a participa la privatizarea Poștei Române. Între timp, compania maghiară s-a retras după ce a irosit 50 de mii de euro. Și sper că nu din cauza domnului deputat.

Mai jos și citatul, că postarea nu o s-o mai găsiți pe blogul domnului deputat din motive care-mi scapă.

bogdan diaconu

De altminteri, dacă vă uitați pe blog o să vedeți că acolo e un întreg război cu extremiștii maghiari. Ba pe alocuri și cu UDMR. E adevărat, pe vremea când nu intrase la guvernare. Unele afirmații sunt corecte, dar altele amestecă naționalismul din secolul trecut cu tezele moderne ale teoriei conspirației. Mă rog, fiecare cu ale lui.

Eu am rămas cu gura căscată când am aflat că domnul deputat nu e chiar ardelean verde, ci deputat de circumscripția 17 București, sectorul 4. Ceea ce ar însemna că ungurii fac mari probleme în Berceni.

Drept urmare îi spun domnului deputat că decât să-l frece grija de cotropirea Ardealului, mai bine s-ar întreba ce se întâmpla cu Poșta după privatizare, pe 11 aprilie. Câți oameni vor fi dați afară din circumscripția lui? Ce bonitate are viitorul cumpărător? La ce dată o să-și primească pensionarii de la el din sector pensiile? Ce impact are vânzarea unei companii strategice.? Ăia 69 la sută care l-au votat or fi interesați de Ardeal sau de efectele vânzării Poștei Române asupra lor?

A, știu, nu te poți bate cu propriul guvern. Și nici măcar nu e vina lui că ăia dinainte au hotărât cu FMI să vândă compania. Și că nimeni nu a reușit să o redreseze în doi ani de guvernare.  Că pierderile uriașe au continuat. Și că anul trecut, numai anul trecut, Poșta a dat fară aproape 4000 de oameni. Care au familii, domnule deputat. Cu cine îți vine să te cerți după asta?

În ce privește Magyar Poșta, cred că a vrut să evalueze cum stă compania din țara vecină și dacă merită să te bagi aici. Răspunsul a fost nu! Și asta mi se pare mai îngrijorător decât faptul că ăștia pleacă mâine-poimâine cu Ardealul în spinare.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!