De profundis

Q Magazine a ieșit cu această copertă, foarte mișto de altfel.

Numai că:

Panseul ăsta demn de oracolul clasei a XI-a (pentru generațiile mai tinere, oracol e un facebook scris de mână pe un caiet și care trecea pe la fiecare membru al găștii) m-a dus și pe mine la cutiuța cu citate. Așa că-i ofer doamnei Udrea două să le folosească la alegere în viitor:

Dacă poți să iei pe cineva de mână, să-l îmbrățișezi sau să-l bați pe umăr …Bucură-te, niciodată nu te vei simți singur.

Octavian Paler

Și mult mai utilul, pentru că e scurt și poate fi pus în poșetă:

Fiecare corp este singur. Sufletul, niciodată.

Herman Hesse

Dar cum nu intenționez să mă bat în vorbe de duh cu doamna Udrea, mai spun doar atât. Mi-am dat seama în sfârșit de ce nu a reușit să fie și populară și iubită ca Traian Băsescu, fix din acest interviu. Floriana Jucan a încercat să o scoată din zona de confort, să vorbească de prieteni, de familie, de iubiri, de divorț. Știți voi, lucrurile alea de și le mai spun fetele între ele la cafea, sau băieții la o bere. Lucruri la care oamenii râd, plâng sau se enervează, după caz.

Ei bine Elena Udrea pare extraterestră. Rezultă din interviu că pasiunea ei e să facă lucruri mari.  Sau că preferă să facă lucruri concrete.  Sau că face totul la vedere. Really?

Adică aș înțelege să-mi spui că vrei să faci politică, că îți place de mori să fii ministru, că te plimbă ăștia cu girofar și te întâmpină cu pâine și sare. Că într-adevăr îți place că ți-au ieșit câteva proiecte, care au schimbat  locuri și lucruri. Dar spune-o, omule, cu vorbele astea. Nu ca și cum ai fi un copil care schimbă fața lumii sale imaginare din Lego City. Coboară printre noi!

Altminteri totul e impecabil, răspunsurile corecte, ideile benefice, foarte multe le susțin și eu, nimic de reproșat. Sincer? Cred că doamna Udrea, pur și simplu, după ani de critică îndrăcită, se sperie. Și își pune o platoșă. Decât să spun ceva să mă tăvălească ăștia iarăși, mai bine o spun pe aia cu singurătatea. De unde trag concluzia că, și pentru miniștri, guvernarea Boc a fost la fel de traumatizantă, ca și pentru o parte din populație. Și probabil că, dacă războiul ăsta ar înceta, nici Elena Udrea n-ar mai vorbi așa.

Și încă ceva, doamnă. Nu-l scuzați pe Baconschi când vă compara cu soarele. Era sincer. Bine, măcar, că spuneți că v-a plăcut.

 

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la De profundis

  1. dan spune:

    Mai usor cu obsesia asta cu Basescu,Udrea,Boc,etc. Sanatatea e mai importanta.

  2. Catalin spune:

    Asta ați înțeles din textul ăsta? Și eu vă doresc sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!