De ce îl iubesc pe Fallon și mi-e dor de Călinescu

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ziwnphdoi-I

Astea sunt momentele determinante pentru noul Tonight Show. Debutul lui Fallon a fost probabil cel mai așteptat eveniment tv al anului. Și îndrăznesc să spun că nu numai din State. Show-urile astea devin un pic planetare și dacă e să te uiți la presa americană, tocmai asta e direcția pe care va merge Fallon.

În fapt, The Tonight Show nu mai este cu, with Jay Leno, ci este Tonight Show starring Jimmy Fallon . Asta înseamnă că partea de interviu cu diverse vedete va deveni în timp mai puțin importantă și că va crește producția pe diversele momente pe care le va face Fallon, de la cântat, la sporturi extreme de birou sau diverse tweet-uri, hashtag-uri și thank you notes. Adică, momentele pe care deja le făcea, dar duse la alt nivel.

Dacă e să te uiți la presa americană de fapt dezbaterea care se duce este că show-urile de tipul ăsta au devenit un soi de arheologie tv. Că nu și-au au schimbat formatul de zeci de ani. Practic, cineva spune un monolog, sunt două interviuri și un pic de muzică. Și că dinozaurilor Leno și Letterman nu prea le-a păsat de noua social media. Iar băieții ăștia tineri, Fallon, Kimmel chiar asta fac, mută show-ul și subiectele în online. De altminteri Fallon e responsabil de câteva virale celebre.

http://www.youtube.com/watch?v=YOZjaqHioro

Deși, ca să  fac o paranteză, cred că aici Kimmel e stăpânul absolut.

Asta ca să vedeți că nu prea mai sunt show-uri americane ci globale.

Revenind, debutul  a fost primit bine, 20 la sută din gospodăriile americane urmărindu-l pe Fallon. Peste debutul lui Conan O’Brien cu același show, dar nu peste ultima emisiune a lui Leno. E posibil ca și ora de difuzare să fi fost motivul, căci a început la 11.35 noaptea pe Coasta de Est, după Jocurile olimpice.

Victoria a fost zdrobitoare, Fallon a avut de 4 ori mai mulți telespectatori decât concurența, Letterman sau Kimmel. Oricum e o săptămână cu un val de vedete la televiziunea americană. Fallon i-a adus și îi va aduce pe Will Smith, Michelle Obama, Justin Timberlake, Will Farell, Lady Gaga sau Jerry Seinfeld.

Dintre competitori doar Kimmel a jucat tare cu Jennifer Lopez, Matthew McConaughey sau Bill O’Reilly. Letterman a lăsat-o moale săptămâna asta conștient probabil că va pierde din cauza curiozității la debutul lui Fallon.

Dincolo de asta, mă întreb de ani buni cum se face că România care are cea mai explozivă piață tv din zonă și cu un consum uriaș de tv, cel mai mare din Europa, nu are programe de seară de acest tip. De ce nu sunt programe de life-style atât de mari care să construiască imagine de vedetă, nu o să dărâme? Să nu credeți că în America nu există tipul de tabloid de la noi. Doar că el nu face legea. Și doar începusem bine, cu Chestiunea Zilei.

Cred că, undeva, cineva s-a grăbit. A vrut audiențe mari repede și a găsit un teren fertil. Și un CNA care nu a știut ce să facă. Așa că, dacă simțiți nevoia, vă rămân show-urile americane. Iar dacă vă e dor de Florin Călinescu, din păcate nici net-ul nu a mai reținut spectacolul de la Giulești. Au rămas doar pastilele de la Chestiune Zilei:

 

 

 

 

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!