Dar dacă ar fi fost copilul vostru?

”Medicii spun ca in urma investigatiilor au constatat ca acesta a suferit un traumatism cranian acut, comotie cerebrala, fractura de perete anterior mastoida stanga si temporara stanga, fiind internat in Sectia de Pediatrie.”

Întrebarea mea este cât și cum trebuie să bați pe un copil ca să se ajungă la acest prim diagnostic, prezentat de Monitorul de Botoșani. Nu-mi face impresia c-a fost o palmă, iar dacă a fost una trebuie să fi fost una demnă de campionatele de dat palme. Acuzația este îndreptată împotriva unui preot-profesor de religie. Deocamdată Poliția investighează dacă faptele stau așa.

E greu de spus în câte moduri această bătaie e greșită. Într-o lume normală nici nu am avea o foarte lungă discuție. La ora asta Poliția ar fi dat primele date, o anchetă socială ar fi pornită și la copil și la preot acasă. Plus una bisericească pe repede înainte. Mai ales că există deja versiuni care spun că acest copil ar fi plecat întreg de la școală. 

Asta pentru  că în viață trebuie să ai o certitudine. Când îți trimiți copilul la școală ai ceva încredere că mai târziu o să se aleagă ceva de el, ai multă încredere că o să știe carte care să-i ajute pe lumea asta, dar cel mai clar știi că acolo va fi în siguranță toată ziua. Despre asta ești sigur. Te mai gândești uneori că o fi pe drum, în parc, afară, dar când e la școală, chiar ai sufletul împăcat. Acolo nu are cum să i se întâmple ceva rău. Darămite la ora de religie, unde ar trebui să vorbească despre dragoste. 

Am văzut că imediat sunt oameni care au exprimat îndoieli, care au de pus un bemol, de lămurit situația și mai ales de-a ne aduce aminte de nemuritorul ”poate a făcut și copilul ceva.”  Uite ce zice primarul din Ivăncăuți, unde slujește preotul „Părintele Mancaş este un om deosebit. Este un familist desăvârşit. Oamenii îl iubesc. Organizează la biserică fel de fel de evenimente cu elevii de şcoală. Nu cred că ar fi adevărat ce am auzit pe la ştiri.” Se ia de mână cu cel din Cristinești, acolo unde predă preotul. „Părintele Mancaş este un om deosebit dar cu ţiganii este dificil de lucrat. Din câte am reuşit să aflu, neoficial vă spun că familia Beleza ar urmări să scoată ceva bani de la părintele. Este o practică la ţigani să profite de orice situaţie.”

Cel mai specatculos s-a spălat pe mâini Patriarhia„Profesorii de Religie, ca şi toți ceilalți profesori, aparțin direct de inspectoratul școlar, ai cărui angajați sunt, nu de Patriarhie. Doar o ancheta oficială a acestuia poate stabili adevărul. Până atunci, nu e firesc să comentăm acuzații neverificate încă. Dacă în urma anchetei se va dovedi că e real, e unul trist şi rupt de spiritul creştin. Doar un pseudo-profesor ar putea comite un act atât de antipedagogic, mai ales în contextul specific dat.”

Așadar, un om deosebit, familist și cu siguranță nu pseudo-profesor. Despre ultimul atribut am motive să mă îndoiesc pentru că nu știu dacă Seminarul echivalează cu o școală pedagogică. Restul le vom afla ulterior. Dar dacă vorbim de oameni deosebiți și familiști între toți cei numiți mai sus, ar trebui să aveți, domnilor, un singur lucru în cap: să tratați acest caz ca și cum în locul acelui copil ar fi fost copilul vostru. 

Chiar așa, părinte, dacă era copilul dumneavoastră, ajungeați la conflict cu el? Știați ce să-i spuneți dacă erați într-o situație complicată sau vă impuneați cu forța? Dar dumneavoastră domnilor primari? Spuneați vorbe  de laudă despre un posibil agresor al copilului? Iar voi cei de la Poliție aveați un răspuns preliminar până acum?

Foto: Monitorul de Botoșani.

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Dar dacă ar fi fost copilul vostru?

  1. Velu spune:

    Cataline, sa stii ca io va ascult dimineata, aproape in fiecare dimneata. Inteleg pe deplin rolul unui dialog, a unei confruntari de idei. Mi se pare ca tu esti mai echilibrat (deh, si varsta). Dar scuza-ma, cand il aud pe Bogdan Miu cu ideile lui absolut nocive, imi vine sa schimb postul, si chiar o fac de cele mai multe ori. Evident ca oricine are dreptul la opinie, dar daca si-o exprima, este obligat sa si-o sustina. Iar cand spune o prostie pentru care evident nu are argumente, trebuie sa isi corecteze discursul. Asa ca te rog sa-l contrezi putin mai tare atunci cand aduce in discutie faptul ca este antivaccinist (pacat de copiii lui, ca probabil au sa sufere gratuit), ca este
    habotnic si mai catolic decat papa (incerca dimineata sa-l scoata basma curata pe popa ala de la Botosani – articolul de mai sus), etc. Io te-as ruga sa iei atitudine mai hotarat. Civilizat, este partenerul tau de emisiune, prietenul tau, dar tocmai de asta io zic ca-i datoria ta sa-l corectezi. Are si dialogul in contradictoriu partile lui faine, intretine atmosfera, dar cand da in balarii, ar trebui sa-l scoti de acolo. Numa’ bine, rau la nime”!

  2. Velu spune:

    Si ca sa fiu la subiect, ia intreaba-l pe credinciosul de Miu ca er fi facut el daca fetita lui ar fi fost data cu capul de pereti de popa ala nebun. Ca pe el nu l-ai intrebat azi dimineata! Si apoi sa vedem daca mai are curajul sa-l scuze pe vladica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!