Cum scapi de smartphone o zi. La Cuca

Cuca asta chiar există. E o cabană în masivul Iezer- Păpușa și e cam la 45 de minute de mers cu mașina de Câmpulung Muscel, pe direcția Lerești-Voina. Și e la capătul pământului, pentru noi toți ăștia care nu ne mai dezlipim de tehnologia mobilă. În medie, ne uităm la ecranul deșteptofonului de 150-170 de ori pe zi. Un pic nasol.

Ei bine, pentru noi toți Cuca e capătul pământului pentru că aici nu e semnal. Nu de internet. Nu este nici de telefon. Cabanierul vorbește cu lumea printr-o stație, iar dacă vrea să vadă oameni, coboară o oră până la cabana Voina.


Voi puteți ajunge aici cu o mașină. Poate ar fi bine să fie un pic de 4×4, să nu vă zguduie foarte tare. Dar cel mai bine, luați-o la pas. E un drum extraordinar, cu locuri secrete. O să întâlniți un pianist sculptat de natură, dar și o poiană a brândușelor – sau nițuiveri cum le spune pe acolo.

Dacă aveți putere și curaj, vă despart 3 ore și jumătate de vârful Păpușa. Vă puteți îmbărbăta cu un sirop de muguri de brad, cazul meu, dar sunt convins că Romeo Șerbănescu, cabanierul, are și altele ascunse pe acolo. Când am ajuns noi tocmai punea de niște sarmale și un borș de urzici pentru cei de plecaseră pe munte. Dormitul e la comun, nu pentru simandicoși, ci pentru cei care duc mult.

Dar nu de asta trebuie să treceți pe acolo. Ci pentru liniște. E liniște cât pentru o lume. Și o să aveți un pic de timp pentru voi și gândurile voastre. Și o să vedeți că încet-încet dispare și gestul ăla de a controla telefonul. Căci nu aveți de ce. S-ar putea să descoperiți că aveți niște prieteni foarte mișto.

P.S. De ani buni mergem în zona Muscelului. Se ajunge repede, nu e aglomerat și are o grămadă de minuni. Și, da, e mult mai ieftin decât pe Valea Prahovei. Aici e telefonul lui Romeo Șerbănescu. Lăsați-i sms. Vă sună el când coboară.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!