Cum mi-a dat țeapă primăria lui Rareș Mănescu

Primăria sectorului 6 are unul dintre cele mai faine sisteme de plată a impozitelor din București. Un sistem de plată electronică a taxelor. De câțiva ani, prin mall-urile din sector sunt puse niște infochioșcuri prin care poți să achiți taxele locale într-un minut. Îți scanează buletinul, alegi ce vrei să plătești și faci plata direct de pe card. O alternativă chiar ok la ghiseul.ro

Eu plătesc așa de ani buni și e unul dintre puținele merite pe care le recunosc primarilor din sectorul 6. Dar anul ăsta m-au lovit tare.

Am plătit încă din februarie, conștiincios. Suma de plată mi s-a părut cam mare, căci față de anul trecut am o mașină cu capacitate cilindrică mai mică. Dar mi-am spus în barbă; hai că sigur știe aparatul ce este de plătit. Mai ales că scria clar că sunt impozitele din 2014. Am plătit, ușor nemulțumit că sunt la fel de mulți bani ca în 2013 și apoi a venit surpriza.

Primarul Rareș Mănescu mi-a trimis clasica scrisoare în care m-a asigurat că sectorul nostru va fi și anul acesta o minune. Și mi-a atașat și sumele datorate administrației locale. Evident, cu 30 la sută mai mici decât plătisem deja.

Cu țeapa electronică luată, am scris la unul din mailurile specificate în scrisoare domnului Mănescu la secțiunea, ” dacă aveți întrebări”. Și i-am întrebat ce este de făcut. Desigur, aproape se împlinește luna fără un răspuns. Nu că m-aș grăbi, dar sunt chiar curios ce procedură kafkiană trebuie să urmez ca să-mi recapăt banii.

Una peste alta, pentru că electronica îi încurcă anul ăsta pe angajații domnului Mănescu, voi părăsi canapeaua, voi merge spășit la ghișeu, unde mă voi apleca de șale și voi recunoaște că am greșit: în sectorul 6 degeaba ai mașini electronice, oamenii sunt cei care te descurcă. Sper să nu fie coadă. Și, da, știu deja, nu se lucrează cu publicul decât până la ora două.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!