Cum arată blindatele rusești de la granița cu Ucraina. Și ce vrea Băsescu

Știți că foarte mulți ruși și-au pus camere pe mașini, ca să se ferească de abuzurile poliției. Însă în loc de poliție șpăgară, tipul ăsta a filmat invazia iminentă a armatei rusești în Ucraina.

https://www.youtube.com/watch?v=XFtLNwZOx90

Mi se  pare distractiv că imaginile astea fac mai mult decât un serviciu de spionaj și că sunt la liber pentru toată lumea.Și stau să mă întreb dacă într-o lume atât de deschisă, Putin și-a dat seama că războiul se duce altfel decât în mintea sa de secol 19.

Două vorbe și despre președintele Băsescu și războiul din Ucraina

Președintele spune la Adevărul LiveLegea privind rezerviştii e o soluţie discutată. S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme. Avem o mare problema pentru ca foarte mulţi rezervişti sunt la muncă în străinătate. Va trebui să ne refacem capacitatea de a ne aduce rezerviştii sub arme dacă e nevoie”

Apoi: „va trebui să ne refacem capacitatea de a ne aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie”

Și „România nu va avea nicio ezitare să intre în război pentru un partener din NATO“,  pentru unimedia.info.

Pe de altă parte, în alte foarte multe declarații, președintele exclude posibilitatea unui război în zonă. Și atunci mă întreb ce pregătește domnul Băsescu prin aceste declarații.

Mandatul său poate fi prelungit în caz de război, dar doar de către Parlament. Iar acest Parlament nu cred că va prelungi mandatul domnului Băsescu nici măcar dacă luptele se dau sub Casa Poporului. Dar cred că atenția pentru zona respectivă și pentru reacțiile României va fi o foarte bună temă de campanie electorală. Și cine o stăpânește bine, pe fondul unor mari tensiuni va avea de câștgat.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!