Copil amenințat cu moartea de extremiștii maghiari. Rânduri pentru părinți

Povestea este din Covasna și Gândul scrie pe larg. Puștiul a pus pe FB o fotografie cu un steag românesc la un miting maghiar. Sinteza comentariilor, facută de jurnaliști: Unul dintre comentarii, postat de Czine Hunor, este: „În locul tău nu aş mai ieşi pe stradă”, iar în altul, David Laszlo scrie: „Cred că meriţi o bătaie mare”. Un alt etnic maghiar, Deak Attila, spune: „Cred că va trebui să mergi să te distrezi de-acum în Braşov şi în Voineşti”, în timp ce Sanci Kanyo scrie: „Nu-l omorâţi, vin acasă şi vreau şi eu să-i dau.”

Concluziile mele pentru tații din Covasna:

1. Puștiul e teribilist. Dacă aș fi tatăl lui l-aș strânge acasă și i-aș spune că există o mie de feluri mai deștepte să-ți aperi țara. Primul e să înveți bine.

2. Dacă el e teribilist, ceilalți au spirit de turmă. Și tații lor ar trebui să-i strângă acasă, să le dea două palme și să-i pună să citească știrea asta. A, e greu că e în română? Pune-i să învețe mai bine româna atunci, că salariul de la București e cu 10 milioane mai mare.

3. Deocamdată eu sunt mulțumit că acești copii, blocați în prostiile unor adulți hoți, nu sunt o concurență pentru copilul meu. Sute de tineri deștepți sunt blocați din cauza gândirii și limbii să stea într-un județ sărac și să nu contribuie cum ar putea să o facă la societatea noastră. Puteți continua, copilul meu are un culoar mai bun

4. Îi trimiteți la Budapesta? Sunteți siguri că vor fi bine primiți acolo? Și că vreți ca ei să trăiască într-o democrație mai debilă decât a noastră?

5. Știu Facebook-ul nu e mediul cel mai important pentru toată problema asta, dar vă atrag atenția că în viața modernă el este foarte relevant pentru copiii noștri, după cum am scris pe acest blog.

Așa că, sincer, nu la guvern trebuie să căutăm răspuns, ci la niște părinți mai responsabili. Mai binele nu este în a trăi în propriile fantasme ci raportându-te la lumea asta mare.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Copil amenințat cu moartea de extremiștii maghiari. Rânduri pentru părinți

  1. Alin spune:

    Nu cred in povestea asta europeana. Cred ca multi dintre oamenii de acolo asa isi cresc copiii. Si pur si simplu nu-i intereseaza sa priveasca lumea asa. Mai curand, chiar cred ca romanii sunt vinovati ca au salariile mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!