Condrea, mortul bun la toate

Nu putea exista un final mai exploziv pentru cel mai mare scandal din istoria României. Povestea crimei HexiPharma s-a terminat cu o moarte, care va avea un impact mai mare decât moartea lui Dumitru Tinu.

Va fi analizată, răs-analizată, discutată, urmărită în fel și chip. Și, desigur, necrezută în întregime aproape niciodată. Nici acum, nici în viitor. A fost deajuns să dau o tură de televiziuni și de FB ca să văd următoarele

1. Condrea s-a sinucis. ”Era depresiv în ultimele săptămâni.Era surescitat.” ”Sigur o să apară și biletul de adio.”

2.”Condrea a fost sinucis de partenerii săi, de complicii săi, de cei care l-au protejat.” Modul cel mai sigur ca el să nu vorbească.

3. ”Condrea a dispărut și în locul său se află altcineva.” Nu uitați că persoana găsită în mașină este desfigurată și că doar actele arată că este el.

Adevărul că este scenariul perfect pentru conspirații. Singur, nu poate fi recunoscut. Adăugați elementul ciudat că nu avea măcar un arest la domiciliu care să-l fi obligat să stea în casă. Pentru că astfel, orice incident ar fi fost prevenit.

Moartea sa nu va fi crezută nici măcar dacă analiza ADN  va fi făcută în prezența a o sută de martori. Multă lume nu va crede în autopsie care poate să arate sau nu un infarct, în expertiza tehnică necesară să arate dacă s-a umblat sau nu la mașină.

Una peste alta, Condrea aproape i-a scăpat pe toți. Toți vor da vina pe el. ”Tot ce s-a făcut, s-a făcut la ordin lui”, se va spune. În plus Condrea nu va putea vorbi și nu va spune nimic despre zecile de șpăgi, de contractele dubioase, de zonele unde a întors banii.

Cu el a murit un întreg sistem de complicități care va fi greu de desfăcut. Câțiva dintre marii câștigători cred că au scăpat.

Și aici se va dovedi dacă avem vreo brumă de stat. Pentru că toți cei care au furat cu Condrea trebuie să plătească mai departe. Pentru că statul nu se poate opri aici. Are datoria să vadă tot lanțul infracțional și să-l pună la plată.

Și mai trebuie să facă ceva: un plan care să strângă mizeria din spitale. Pentru că microbii nu pleacă odată cu Condrea.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Condrea, mortul bun la toate

  1. Danny spune:

    Povestea mortii patronului Hexi Pharma va fi Raiul conspirationistilor, prevedeam aseara. Si am avut dreptate. Asa o imaginatie bogata are poporul asta si asa de mult ii place sa construiasca teorii care mai de care mai aiuritoare. Tot omul are Facebook acum si ori ii arde de glumit, ori inventeaza vreun scenariu incurcat.
    Dar, ce sa faci, pana la urma e posibilitatea fiecaruia sa o faca si e la latitudinea noastra sa credem sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!