Ce țigări mai fumează Traian Băsescu

Rothmans pare să fie noua țigară oficială, înlocuind mai vechiul Benson-Hedges. Cel puțin așa se vede în fotografiile oficiale de sâmbătă.

basescu fumeaza rothmans

Dar și în unele mai vechi.

basescu fumeaza la gds

Dar nu asta este problema. Președintele apare foarte des fumând în spațiul public. Foarte des raportat la calitatea sa oficială. Iată:

basescu-fumeaza-tigara-electronica

Sau:

basescu fumeaza in masina

 

Nu sunt împotriva fumătorilor și nici nu duc campanii. Nu deschid geamuri pe unde merg și nici nu alung oameni de la mese. Am fumat, sunt înconjurat de oameni care fumează și cred că fiecare se îngrijește de viața lui cum vrea.

Doar că este o chestiune de imagine. Statul român plătește campanii și oameni să-i convingă pe fumători să renunțe. Domnul Președinte prin aparițiile sale publice zădărcinește aceste campanii. El este în continuare un model pentru mii de oameni care vor asocia puterea cu țigară. Când e taman pe dos. Ba mai mult, în vremurile vechi, în satele românești țigara era semn de sărăcie.

Știu că președintele e de fapt imaginea României căreia îi place fumatul, cam în proporție de 30 la sută. Dar și a faptului că măsurile și campaniile anti-fumat sunt ineficiente. Căci altfel domnul Băsescu ar fi renunțat de gura lumii. Ca și Obama care a renunțat în timpul primului mandat. Nu l-ați văzut însă niciodată fumând într-o fotografie oficială. Pentru că și astfel de lucruri contează. Poate chiar mai mult.

Așa că, domnul Președinte, poate aveți nevoie de următoarele recomandări:

https://www.youtube.com/watch?v=CO0qwl5k9R4

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Ce țigări mai fumează Traian Băsescu

  1. Avatar Vipercig spune:

    Inainte de a fi presedinte este totusi om…cu calitati, defecte, slabiciuni, vicii etc… Desi sunt impotriva fumatului si da, sunt de acord cu tine, ca presedintele ar trebui sa promoveze un stil de viata sanatos, asta e…omul fumeaza :)) Are si el un viciu ca toti oamenii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!